Været for 17. mai

- Sommer i det fjerne

Meteorologisk institutt tør verken spå sol eller regn til 17. mai, men håper likevel vi skimter sommeren i det fjerne.

SOMMER I SIKTE: Med unntak av Vestlandet, vil resten av Norge måtte drømme om sol og badevær. Men Meteorologisk institutt ser ut til å skimte sommeren et sted der framme, i det fjerne. Her badeliv på Sørenga i Oslo i 2018, før corona-pandemien kom til landet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SOMMER I SIKTE: Med unntak av Vestlandet, vil resten av Norge måtte drømme om sol og badevær. Men Meteorologisk institutt ser ut til å skimte sommeren et sted der framme, i det fjerne. Her badeliv på Sørenga i Oslo i 2018, før corona-pandemien kom til landet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det blir kanskje ikke strålende sol, men temperaturen blir i det minste fin denne uka. Mange steder vil det komme over 15 grader, og på Vestlandet ser det ut til å bikke det magiske 20-tallet.

Er det sommeren vi skimter i det fjerne?», skriver Meteorologisk institutt på Twitter mandag formiddag.

Ganske usikkert

Meteorologene vet at nordmenn flest gjør seg klare til flere røde dager og 17. mai denne uka, og gjerne vil vite hvordan været blir.

- Utfordringen med varslingen nå, er et av i opplever en ganske skiftende værtype som varierer fra kjøring til kjøring. Når vi ser mot 17. mai er alt ganske usikkert, sier meteorologen Julie Solsvik Vågane ved Meteorologisk institutt.

Hun fortsetter:

- En kjøring viser at 17. mai blir ganske tørr, mens den andre viser en ganske fuktig dag. Vi har slitt litt med den og får komme tilbake med sikrere varslinger utover uka.

Litt varmere

Så vi starter litt tidligere, og ser på denne uka, hvor prognosene er litt mer samlede, ifølge meteorologen.

- Fra onsdagen og utover hele uka er det et ganske stort nedbørsfelt som dekker hele Norge. Vestlandet kan bli det eneste området som kanskje slipper unna, siden nedbøren kommer østfra og trekker nordover, sier Vågane.

ADVARSEL BLE REALITET: Denne «værmeldingen» fra 2014 skulle vise hvor glohett været kan bli i 2050 på grunn av den globale oppvarmingen. FN-organisasjonen som sto bak kampanjen hadde kanskje ikke forutsett at temperaturene allerede fire år senere skulle nå de samme nivåene. Vis mer

Regnet kommer til å fortsette inn i torsdagen.

- Det kan bli litt tørrere for Vestlandet også da. Men temperaturene ser nokså greie ut. Torsdag kan bli en av de varmeste dagene denne uka. Vi skal ikke se vekk fra at temperaturen kommer opp mot 20 grader på vestlandet, sier Vågane.

Også Sør-Norge og Østlandet kan forvente en ganske mild torsdag, selv om det regner.

- Videre nordover vil de fremdeles ha nokså begrensede temperaturer. Opp mot ti grader, men ikke særlig over det. Dette er et vanlig vårvær, sier Vågane.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer