LITT TÅLMODIGHET:  Neste helg er det gode muligheter for bading og annen forsommerhygge i 20 pluss. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET,
LITT TÅLMODIGHET: Neste helg er det gode muligheter for bading og annen forsommerhygge i 20 pluss. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET,Vis mer

Sommer i sikte ? Glem resten av denne uka

Men mot NESTE helg kan 20-tallet dukke opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Godvær og en smak av sommer i sikte ? Kanskje til til og med grader på 20-tallet, som kom med en forsmak allerede i april?

Ikke på denne uka eller kommende helg, nei.

Både StormGeo og Meteorologisk institutt må bestemt beklage.

Her kan du sjekke været der du oppholder deg de nærmeste dagene.

Men om ei drøy uke eller kanskje halvannen, fram mot helgen 5.-6-7. juni, dukker temperaturene over 20 igjen, i alle fall endel steder i Sør-Norge.

- Det beste vi kan si nå pr. tirsdag er at været vil bli det samme de nærmeste dagene over hele landet slik det er nå. Det er ingen særlige endringer i sikte før til neste uke, nei, sier vakthavende meteorolog Beathe Tveita i StormGeo til Dagbladet.

Stabile regnbyger
I veldig korte ordelag blir det fortsatt «stabilt» med regnbyger i sør. Regnbyger av mer ustabil frekvens vil også folk i restren av landet oppleve.

- I forhold til en normal mai måned, er det kaldere i sør og varmere godt nord enn det pleier å være. Troms og Østfinnmark har flere dager mellom 13 og 15 grader, sier Tveita.

StormGeos varmetopp 2. pinsedag ble ble målt til 17,6 på Gvarv i Telemark og 17,2 i Oslo.

Høyeste temperatur i nord hadde Narvik Lufthavn med 13,6.

- Sørøstlandet vil få de høyeste temperaturene de nærmeste dagen. Og skulle gradestokken vise 20, blir det nok bare kortere blaff enkelte steder, antyder vakthavende hos StormGeo.

- Unormalt kjølig
- Årets mai er unormalt kjølig. Hele landet ligger i den samme kalde luftlomma, konstaterer statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt overfor yr.no.

Og hun kommer med samme konklusjonen på det samme grunnlagsmateriale som kollegaen i Bergen:

- Først skal vi gjennom en uke med lavtrykk, kjølig luft, regn og sol. Altså det samme været som vi har nå.

- Men et stykke ut i neste uke kan høytrykk være på vei. Og det er Sør-Norge som i første rekke kan nyte godt av det.

Her er tekstvarslet fra yr.no.