Sommerbrev

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble for mye kritikk fra Venstres Olaf Thommessen for UNE-sjefen, Terje Sjeggestad. I et brev til partileder Lars Sponheim lar han sine frustrasjoner flomme over. Olaf Thommessen har jevnlig kommet med knallhard kritikk både av UDI og av Utlendingsnemnda, og nå ville de ikke finne seg i mer.

Det går an å forstå Sjeggestads utbrudd. Han følger jo lov og politikk, og bruker ellers vett og forstand i sin embetsutførelse. Men vi syns nok det kler en toppembetsmann

dårlig å slå tilbake på denne måten. Thommessen har et sterkt engasjement for dem som banker på Norges dør. Det er bra at vi har sånne politikere, ellers er det jo altfor mye lunkenhet i disse spørsmålene. Ja, hadde vi ikke hatt Thommessen, måtte vi ha oppfunnet ham. Derfor syns vi det også er noe vassent over Lars Sponheims forsvar av nestlederen. Med tanke på Venstres byråkratkritiske tradisjoner hadde det vært mer kledelig om Sponheim blåste seg opp på sedvanlig måte og ikke bare inviterte til dialog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer