- Sommerdekk er en veldig dårlig ide over fjellet

E134 over Haukeli er stengt. Og vinter på fjellovergangene i hele Sør-Norge.

2. JUNI KL. 07.35:  Bildet fra Statens vegvesens webkamera i 1235 meters høyde på Dyranut på riksvei 7 i morges dokumenterer at sommerdekk er en veldig dårlig ide. Det er kolonnekjøring på strekningen tirsdag formiddag. Webkamera: vegvesen.no.
2. JUNI KL. 07.35: Bildet fra Statens vegvesens webkamera i 1235 meters høyde på Dyranut på riksvei 7 i morges dokumenterer at sommerdekk er en veldig dårlig ide. Det er kolonnekjøring på strekningen tirsdag formiddag. Webkamera: vegvesen.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka halv åtte i morges stanset ansvarshavende ved Haukeli brøytestasjon all trafikk på Europavei 134 mellom Vågslidtunnelen og Austmannslidtunnelen.

Snøfokk, vind, glatt kjørebane og minimal sikt gjør det uforsvarlig å slippe gjennom trafikk på en av de sentrale fjellovergangene mellom øst og vest.

På Haukeli i går blåste en minibuss med skoleelever regelrett av veien.

Også flere av de andre fjellovergangene er preget av vinterlige forhold som «henger» et par måneder tilbake i forhold til kalenderdatoen 2. juni.

Ny vurdering kl. 12
Blant annet er Hol - Aurland midlertidig stengt fram til ny vurdering klokka 12 i dag.

Her er den samlede oversikten fra Statens vegvesen over restriksjoner og føreforhold på fjelloverganger i Sør-Norge.

- Dette er overraskende sett i forhold til datoen, konstaterer trafikkoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen vest i Bergen overfor Dagbladet.

- Hva slags trafikk er det som bruker fjellovergangene i begynnelsen i av juni ?

- I tillegg til transport for næringslivet har faktisk ferietrafikken begynt, og mange bilister har ikke tatt høyde for at det fortsatt er vinterføre. Sommerdekk er en veldig dårlig ide nå, sier trafikkoperatøren på vestsiden av fjellene.

 

JUNI 2015:  Etter en kald mai måned er det lite som minner om sommer langs fylkesvei 337 på fjellet mellom Setesdal og Sirdal. Der er brøytekantene flere meter høye. Bildet er tatt sist helg. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.
JUNI 2015: Etter en kald mai måned er det lite som minner om sommer langs fylkesvei 337 på fjellet mellom Setesdal og Sirdal. Der er brøytekantene flere meter høye. Bildet er tatt sist helg. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer