26. MARS:  Til-jobb-trafikk sett fra et bilvindu i et boligområde i Oslo: ikke så ille tirsdag morgen, men det kan bli uforsvarlig å legge avgårde på sommerdekk. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
26. MARS: Til-jobb-trafikk sett fra et bilvindu i et boligområde i Oslo: ikke så ille tirsdag morgen, men det kan bli uforsvarlig å legge avgårde på sommerdekk. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer

Sommerdekk kan være dårlig ide i morgen tidlig

Snø- og sørpevarsel over hele Sør- og Midt-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle som bor sør for Troms - og det er mange - bør drøye ett døgn med å bytte til sommerdekk.

Hvis ikke må hver enkelt sommerhjulbilist vurdere på egen hånd om det er tilrådelig å bruke bilen på jobb tirsdag morgen.

For i løpet av natta kommer det snø over 200 høydemeter i det meste av Midt- og Sør-Norge. Og utpå ettermiddagen kommer snøen i samme høyde i Nordland.

- Med null og minusgrader om natta de fleste steder, betyr det i minste at det kan være slapseføre og glatt mellom klokka 06 og 08 tirsdag morgen både i Oslo og mange andre steder, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet mandag ettermiddag.

- Betyr det at for eksempel Oslo risikerer samme snøkaos som for to uker siden ?

- Nei, nei! Det snur fra nattekaldt til kanskje 10 plussgrader utover dagen, men det betyr likefullt at det kan være vinterdekkføre fra morgenen av.

- Kommer det mer snø sørpå i april ?

- Ikke som vi kan se ut av langtidsvarselet nå. Men aprilværet svinger mellom årstider. Sagt på en annen måte: de som vil se mer nysnø i Sør-Norge, bør nok sto opp tidlig tirsdag.

Etter generelle reglene, skal piggdekk være av i dag - den første mandagen etter 2. påskedag.

Men det er bilførernes eget ansvar å være riktig skodd for et hvert. Så politiet vil neppe ustede piggdekkbøter tirsdag.

Her kan du sjekke været der du er.

Og her er langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt.