Coronavirus:

Sommeren 2021 står i fare

Usikkerhet knyttet til en coronavaksine fører til at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til hvordan sommeren 2021 blir for nordmenn.

KALDDUSJ: Helsedirektør Bjørn Guldvog kan ikke love noen «normalsommer» i 2021 heller. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KALDDUSJ: Helsedirektør Bjørn Guldvog kan ikke love noen «normalsommer» i 2021 heller. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

Sommeren 2020 ble preget av begrensninger knyttet til spredning av covid-19. På grunn av usikkerhet knyttet til en coronavaksine, så er det også knyttet usikkerhet til sommeren 2021.

Tidligere har helseminister Bent Høie opplyst at de mest optimistiske prognosene viser at en norgesaktuell vaksine kan bli godkjent i løpet av 2020, og være tilgjengelig tidlig i 2021.

Sommeren 2021

Onsdag opplyste EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, at de store leveransene av vaksiner mot covid-19 til EU-land og Norge er ventet å starte i april 2021.

- Det er usikkerhet omkring tidspunktet for når vaksinen kommer, og det er mange forhold som må være på plass. Det medfører naturligvis at vi må forberede oss på en ganske tøff vinter, og gjør at vi må jobbe knallhardt for å få smittetallene ned, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet og fortsetter:

- Hvilken betydning har dette for sommeren 2021?

- Sommeren kommer nok. Og det blir nok sol og varme. Men det er ikke sikkert at vi vil være i en veldig gunstig smittevernmessig situasjon neste sommer heller. Samtidig er det slik at alle kan gjøre noe med dette gjennom å redusere sine nærkontakter. På den måten kan vi på nytt ta ned smitten i fellesskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer