- Sommeren er bankers!

Gladmelding fra meteorologene.

SOMMER: Meteorologisk institutt kommer med en gladmelding til alle som lengter etter sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SOMMER: Meteorologisk institutt kommer med en gladmelding til alle som lengter etter sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mai måned har vært kjørlig og bestått av skiftende vær i store deler av landet.

Nå kan det se ut som at sommeren endelig er på vei.

- Vi sier som Tobias i tårnet: Hallo, hallo, nå blir det deilig sommervær! Det er duket for en skikkelig varm og solfylt helg, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Meteorologene understreker at prognosene for Nord-Norge er noe usikre. Men:

- Sommer i sør er bankers!

Mandag sa statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet at Sør- og Østlandet kanskje kan oppleve at gradestokken når 25 grader den kommende helga.

Men selv om det i stor grad er Sør- og Østlandet som stikker av med de beste sommertemperaturene, så har meteorologen en liten trøst til de som befinner seg lengst nord i landet.

- Det blir dessverre ikke like fint i Nord-Norge, men de har hatt det finest i pinsa. I Øst-Finnmark falt det snø for bare to dager siden, men det ser ikke ut til å bli mer vinter eller snø der i dagene framover, sa statsmeteorologen til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer