- Sommeren er høysesong for granatfunn

Hittil i år har politiet rykket ut til over 200 funn av gamle granater, miner eller andre eksplosiver. Sommeren er høysesong for granatfunn, ifølge Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av et år mottar Forsvaret rundt 350 henvendelser om funn av gamle granater, miner eller andre eksplosiver.

- Særlig travelt er det om sommeren, og de siste ukene har det vært flere tilfeller hvor gamle miner fra andre verdenskrig har dukket opp, sier oberstløytnant Stig Sørensen ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Det skyldes først og fremst at folk er mer ute i naturen på sommeren enn i løpet av resten av året.

- Folk trekker ut på sommeren. Dykkere og turgåere blir mer aktive og folk begynner å grave i hagen, sier oberstløytnanten.

Dersom man finner en mistenkelig gjenstand, må man melde ifra om funnet til politiet med én gang. Slike funn kan være alt fra ekstremt farlig til helt ufarlig, ifølge Forsvaret.

- Ulykker knyttet til etterlatenskaper fra andre verdenskrig er sjeldent, men man må ikke flytte eller røre på gjenstandene. Marker granatens posisjon og meld ifra til politiet, lyder rådet fra Sørensen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer