REGN OG EM-FOTBALL I SØR:  Dårlig vær i Oslo med regn og vindkast, gjorde at fotballfesten på Kontraskjæret regnet bort søndag. Men noen brukte krakkene til å sette opp et slags tak under kampen Frankrike-Irland.
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
REGN OG EM-FOTBALL I SØR:  Dårlig vær i Oslo med regn og vindkast, gjorde at fotballfesten på Kontraskjæret regnet bort søndag. Men noen brukte krakkene til å sette opp et slags tak under kampen Frankrike-Irland. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer

Sommeren er i nord - regnværet fortsetter i sør

Nær rekordnedbør på Østlandet - stabil sol i Troms og Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange fikk føle sommerværets avbrudd da det kom om over 30 millimeter regn mange steder på Østlandet søndag.

Men i Nord-Norge lyser sola.

Mens det var tett mellom regndråpene, var det heller glissent på benkene hvor fotballinteresserte kunne kose seg med fotball og et glass til EM-kampene i Oslo søndag.

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt kunne rapportere om lokalt store mengder nedbør søndag.

- Det blir nok fortsatt ustabilt vær i Sør-Norge. I Nord-Norge er det bedre sommervær. I Troms og Finnmark er sol og stabilt, sier Granan.

Her kan du sjekke været på ditt tilholdssted i dagene framover.

Resultatene søndag kveld viste at det var Vestfold og Buskerud som hadde tatt imot de største vannmengdene, mens det var kommet uvanlig mye nedbør over hele Østlandet opp til Mjøsa.

Men trolig var ikke var snakk noen rekord.

30 melkekartonger

- Både i Sande i Vestfold og i Mjøndalen i Buskerud har vi målt over 30 millimeter, det er ganske mye, sier meteorologen og forklarer:

- Nå utgjør 1 millimeter vann det samme som 1 liter per kvadratmeter, så se for deg 30 melkekartonger på samme område.

Det varslede tordenværet holdt seg derimot stort sett på den svenske siden av grensen.

Søndag kveld hadde mesteparten av nedbørsfeltet drevet nordover til oversiden av Mjøsa, men det var fremdeles mye vann igjen i systemet.

(NTB).