IKKE HØST ENNÅ: De dystre meldingene om at høsten har kommet, stemmer ikke helt, ifølge StormGeo. Vi kan i stedet vente oss mer sol og fint vær i tiden som kommer. Foto: Stella Hellgren Rasmussen
IKKE HØST ENNÅ: De dystre meldingene om at høsten har kommet, stemmer ikke helt, ifølge StormGeo. Vi kan i stedet vente oss mer sol og fint vær i tiden som kommer. Foto: Stella Hellgren RasmussenVis mer

Sommeren er ikke over helt ennå

Fortvil ikke selv om det kan virke som om høsten står for døren. Det er fremdeles muligheter for fine, solrike dager i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Meterorolog Beathe Tveita har nyheten alle kan glede seg over.

Det har kommet en del dystre meldinger den siste tiden om at høsten står og banker på døren og vil inn.

Tveita, som er vakthavende meteorolog ved StormGeo, kan avkrefte at dette er tilfellet.

Solrike dager i vente For du må ikke fortvile om det er regn der du er i kveld eller i morgen. Vi har fremdeles fine solrike dager i vente. Fra og med tirsdag neste uke vil vi ha muligheten for strålende sol og nydelig vær flere steder i landet.

Den siste tiden har det vært høstlignende vær flere steder i landet, men dette vil forsvinne uka som kommer
, om man skal tro Tveita.

- Det været folk har opplevd den siste tiden som høstvær, er et innslag av nordavind som har kommet over landet. Dette var snakk om et lavtrykk fra vest, som varte kun en kort periode. Det har i denne perioden variert mellom lave og høye temperaturer. I tiden framover vil det bli lite nordavind, og temperaturene vil stige.

Meteorologen har god tro på at det fremdeles er fult mulig å få fine sommerdager innimellom i tiden fremover. Hun tror august kan bli en fin tid tross alle spådommene om at høsten har tatt over for godt.

Litt byger Før finværet kommer litt senere i uka, blir det en del regn de første dagene. De våteste dagene blir i morgen og på mandag. Da vil det være spesielt grått i Sør-Norge, men lavtrykket vil også trekke mot Midt-Norge og etter hvert Nordland. 

Det vil bli en del nedbør på Østlandet og nordover i fjellene etter hvert, og vi vil få en del våte dager i begynnelsen av uka som kommer.

- På søndag og mandag vil det bli veldig vått, og da spesielt grått på Sørlandet. Her vil det komme mye nedbør, sier Tveita.

Nydelige sommerdager I begynnelsen av uka flytter regnværet seg til indre Østlandet, og i Oslo vil det komme mye regn i morgen kveld og mandag.

- Det blir gradvis flere og flere skyer i kveld, og det kommer til å bli svært grått helt i starten av uka før solen dukker opp, sier Tveita, som sier at det er store sjanser for at finværet dukker opp enkelte dager i løpet av måneden. Og da vil det virkelig bli fint.

- Akkurat nå ser det ut som om vi har nydelige sommerdager i vente i slutten av august, sier hun.