Sommeren er over - nå kommer høsten

Sommeren i Norge er definitivt over. Nå blir det regn og rundt 10 grader.

VÅT HØST: Sommeren er definitivt over, og enkelte steder på Vestlandet kan få opp mot 100 mm regn. Her fra en våt kveld i Bergen. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix
VÅT HØST: Sommeren er definitivt over, og enkelte steder på Vestlandet kan få opp mot 100 mm regn. Her fra en våt kveld i Bergen. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsmeteorolog Marit Helene Jensen er tydelig på at nå er det slutt på godværet. Sol og rundt 20 varmegrader er snart historie. Høsten er kommet for å bli i Norge

- Mest regn og vind blir det på Vestlandet. Enkelte steder på Vestlandet kan det regne opp til 100 mm på et døgn. Det kommer til å bli mye vind. Regn og kuling, enkelte steder vil det blåse opp til storm, sier Jensen.

Det er restene etter den tropiske syklonen Karl, som tirsdag kan komme inn over Vestlandet.

- Vi er litt usikre på hvor det blir mest regn og vind. Slik det ser ut nå, kan det bli mye regn, fra Lindesnes i sør til Stadlandet i Sogn og Fjordane.

Høsten kommer

Det er ikke bare på Vestlandet det kommer til å regne. På Østlandet er det ventet regnbyger, også i Trøndelag vil det komme nedbør. I Nord-Norge vil det regne, men ikke like mye som på Vestlandet.

- De nærmeste dagene vil det regne over store deler av landet, sier statsmeteorolog Jensen.

Kaldere

Det er ventet at temperaturen kommer til å falle fra rundt 20 grader og ned til 10 grader. Enkelte lokale steder kan det bli kjøligere.

- Temperaturen kommer til å falle over hele landet. I Sør-Norge kan det bli snø i høyere strøk. De som har tenkt seg til fjells i høstferien bør legge om til vinterdekk, sier Jensen.

Vind og regn

På Svalbard vil regnbygene utover i uka gå over til snøbyger. Gradestokken vil også krype under null grader på Svalbard.

Jensen vil ikke love at høyere temperaturer og sola kommer tilbake med det første.

- De nærmeste 10 dagene vil regn, vind og kjøligere vær prege hele landet, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer