HØST:  Høsten har kommet for å bli. Dette bildet er hentet fra Røros. Foto:Thomas Rasmus Skaug
HØST: Høsten har kommet for å bli. Dette bildet er hentet fra Røros. Foto:Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Sommeren er over

For optimistisk å tro at vi vil få temperaturer opp mot 20 grader igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første september er regnet som den første høstdagen. Med det synker håpet om varme dager. Neste «sommerdag» vil være til helga. Først da vil det være muligheter for temperaturen opp mot 18 grader.

- Det virker som om det er Nordland og Troms som vil få det fineste været til helga. Det er litt optimistisk å tro at de vil få opp mot 20 grader. Men jeg tror de vil få 18, sier metorolog Bjart Eriksen i Metorologisk institutt.

- I resten av landet blir det ustabilt, sier han.

Han mener at fine og varme dager bare vil være forbigående. Vi vil ikke få perioder med godt vær. Soldager kan ikke sammenlignes med det været som har vært, mener han.

Svakere sol 21. og 22. juni er de varmeste dagene i året. Da sender sola ut 950 watt per kvadratmeter på østlandet. Dette tilsvarer en liten radiator.

- Det går fortsatt an å bli solbrent. Men da bør man være ute i sola i fem til seks timer. Farge får du, men det tar lenger tid. Også er det avhengig av hudtype, sier metorologen.

Sola er nå 25 prosent svakere enn det den var på årets varmeste dager.

22. desember er den dagen i året hvor sola er svakest. Da er solstyrken 17 prosent av det den var på årets varmeste dager.

Metorologisk institutt varsler været for ti til fjorten dager frem i tid.