Meteorologen:

- Sommeren fortsetter

I Nord-Norge skal det blåse kraftig tirsdag og onsdag, men etter stormen kommer sommeren. I resten av landet er sommeren heller ikke helt ferdig, ifølge statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved.

SOMMER: Sommeren er enda ikke ved veis ende, skal man tro meteorologen som oppfordrer alle til å nyte de neste dagene. Foto: Lise Åserud / NTB
SOMMER: Sommeren er enda ikke ved veis ende, skal man tro meteorologen som oppfordrer alle til å nyte de neste dagene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke kunne man merke at høstværet så smått har meldt sin ankomst flere steder i landet. Men ifølge statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved er ikke sommeren slutt helt enda.

I løpet av uka vil temperaturen stige flere steder i landet, og meteorologen oppfordrer alle til å utnytte de neste dagene.

- Værvinneren denne uka er helt klart Trøndelag. Der gjelder det virkelig å nyte de neste dagene, sier hun til Dagbladet.

- Virkelig sommer

Meteorologen opplyser at det i løpet av tirsdagen er ventet sol og lite skyer.

Onsdag stiger temperaturene imidlertid ytterligere og man kan i Trøndelag vente seg helt opp til 26 grader og sol.

- Her blir det virkelig sommer de neste dagene. Torsdag blir det fortsatt høye temperaturer, men det kommer et større skydekke da. Inn mot helga ser det også ut til at det kan bli litt regn, sier Valved.

OVERRASKER: Meteorologene Tom Bedard (29) and Raya Maday (26) kjørte seks timer for å ta noen dramatiske kjærestebilder. Da hadde Tom en overraskelse på lur. Video: Kameraone Vis mer

- Ikke mot slutten

Også på Østlandet skal det bli veldig varmt og fint de neste dagene, skal man tro prognosene, opplyser meteorologen.

- På store deler av østlandet skal det bli fint vær de neste dagene. De eneste stedene der det kan komme noen byger er i Agder og i Telemark, sier hun.

Flere steder kan man vente seg temperaturer mellom 24 og 25 grader, og det er ifølge meteorologen onsdag som kommer til å bli den fineste dagen. Ellers blir det et variert skydekke østafjells, opplyser Valved.

- Det er ventet at det kommer noe nedbør fredag, men temperaturen stiger de neste dagene. Det går ikke mot slutten av sommeren helt enda, og det er enda ikke noen høstprognoser for september på østlandet, sier hun.

Sommer etter stormen

I Nord-Norge er det imidlertid ventet en kraftig vind i løpet av tirsdag og onsdag.

- Det er sendt ut et gult farevarsel for vind i deler av Troms og i Finnmark. Det er meldt at det kan komme kraftige vinslag på 27 til 30 meter i sekundet lokalt tirsdag kveld.

- Det har allerede blåst godt og det er observert full storm på et fyr og orkan i fjellet, sier Valved.

Hun opplyser videre at man bør vente med å ta seg ut på havet i løpet av tirsdagen, da det er ventet at det kan bli opptil sju meter høye bølger langs kysten. Meteorologen opplyser at vinden vil minske seg i løpet av onsdagen.

- Men sommeren kommer tilbake i Nord-Norge allerede i løpet av onsdagen. I Nordland kan temperaturene stige mellom seks til ni grader. I Bodø er det ventet å bli mellom 20 og 22 grader torsdag, sier hun.

- Grip dagen i Bergen

I Bergen gjelder det å «gripe dagen» i dag for å sikre seg godværet.

- Den fineste værdagen i Bergen denne uka er tirsdag, så det gjelder å nyte dagen. Allerede seint i kveld er det ventet at det kommer noe nedbør, sier Valved.

Videre opplyser hun at det i løpet av onsdagen kommer noen flere regnbyger som kommer til å øke ut over torsdagen.

- Det kommer til å bli ganske intenst på torsdagen. Da skal det komme et kraftig nedbør som vil vare i tre til seks timer, men som skal avta i løpet av ettermiddagen og kvelden. Søndag kan man kanskje vente seg noen solstråler i Bergen, sier meteorologen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer