Sommeren kommer tilbake!

Til uka kan det bli opp mot 25 grader enkelte steder i landet, men det gjelder å nyte det mens man kan, oppfordrer meteorologen.

SOMMEREN RETURNERER: Flere dager med sol og temperaturer over 20 grader i store deler av landet oppsummere den kommende uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SOMMEREN RETURNERER: Flere dager med sol og temperaturer over 20 grader i store deler av landet oppsummere den kommende uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren 2020 fikk en pangstart med skyfri himmel og 30 grader på gradestokken i forrige måned. Sola har imidlertid latt vente på seg i juli, men nå er ventetida over.

- Det er bedring i sikte, sier Roar Teigen, vakthavende meteorolog ved StormGeo.

Sol og 25 grader

Sommerhungrige nordmenn skal ha en god uke i vente. Ifølge Teigen kan man forberede seg på stigende temperaturer den kommende uka.

- Det er store sjanser for at det blir varmere inn mot neste helg, sier han.

- Særlig når vi kommer til fredag er det store sjanser for temperaturer opp mot 25 grader på Østlandet. Det som er usikkert, er hvor mange dager dette holder seg.

Flere må forberede seg på en dårlig start på uka, ifølge meteorologen. På tirsdagen kommer det nemlig regnbyger på Sør -og Østlandet, samt fare for lokalt torden.

Nordland og Trøndelag trekker det lengste strået, og slipper foreløpig unna med 20 grader og sol i starten av uka.

- I Nordland er det stort sett oppholdsvær på tirsdag, med temperaturer opp mot 20 grader og en god del sol, sier Teigen.

- Ta det man kan få

Men fra og med torsdag vil det også lysne i store deler av Sør-Norge, ifølge meteorologen. Da er det ventet at en såkalt «høytrykksrygg» vil innta landsdelen. Men en reprise av knallværet fra juni, som Teigen påpeker var eksepsjonelt varmt, har han liten tro på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer