Sommeren kommet for å bli

Finn fram solkremen og fluktstolen, det blir stort sett strålende sommervær over hele landet framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været der du bor! Det er morsomt å ringe til Meteorologisk Institutt om dagen.

Kortversjonen om været i helga og de nærmeste dagene er som følger: Stort sett pent varmt vær, kanskje noen regnbyger på søndag, men ingenting å bekymre seg over.

Best i nord

- Nord-Norge får nok det beste været i helga. Det blir roligere vindforhold og fortsatt høye temperaturer, sier vakthavende meteorolog Bjørn Harald Flobekk til Dagbladet.no.

Troms og Finnmark, Nordland får mye fint vær og vil trolig gå klar av de ustabile luftmassene som truer langs svenskegrensa. Men Trøndelag ligger værmessig dårligst an de nærmeste dagene. De vil få overskyet vær og fare for regnbyger.

- De vil få mindre bra vær generelt, sier Flobekk.

Møre og Romsdal må også forberede seg på enkelte regnbyger, men for det meste pent vær.

Og alle vi andre kan foreberede oss på drømmehelg, hvertfall værmessig. I dag kan Østlandet regne med temperaturer opp mot 27 grader. Det er for godt til å vare.

- Det kan være vanskelig å komme opp i sånne temperaturer mot slutten av helga, men vi vil nok komme opp i 23 grader, sier Flobekk. Ganske deilig det også, såpass tidlig i juni.

Det er som de fleste vet vanskelig å varsle vær, men det aller meste tyder på at finværet fortsetter langt ut i neste uke. Det kan komme enkelte avkjølende ettermiddagsbyger i det indre Østlandet, men det er stor grunn til å være optimist også etter onsdag.

Har du behov for kalde avrivninger kan indre Oslofjord by på 17-18 grader i vannet. Den nye nett-tjenesten Badeinfo.no tar mål av seg til å gi deg oppdaterte badetemperaturer over store deler av landet, både basseng og sjø.

Skal du ut og reise kan Weather.com gi deg ferske værvarsler for de aller fleste kroker av verden.

Ikke vent på sommeren - det blir ikke bedre enn dette.

FJORDEN LOKKER:Badevannet er allerede varmt nok for mange og båtlivet frister.