Sommeren over i nord

Grått og regn over hele landet i helgen.

LITE NEDBØR: Det har vært svært lite nedbør enkelte steder i Nord-Norge sammenliknet med vanlig juli-måned. Arkivfoto: MARIANNE SKAUG
LITE NEDBØR: Det har vært svært lite nedbør enkelte steder i Nord-Norge sammenliknet med vanlig juli-måned. Arkivfoto: MARIANNE SKAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk helgeværet på db.no/vaer!

(Dagbladet.no): Nyt solen i dag, for i helgen kommer skyene og regnet, er meteorologens klare råd til solhungrige nordmenn.

- Dagen i dag er nokså spesiell fordi det er fint vær så og si over hele landet, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Haakon Melhuus og fortsetter:

- I morgen derimot blir det mer grått. Skyene siger innpå både på Vestlandet og i nord. Telemark og Østlandet vil få brukbart vær, men det blir mer skyet enn i dag.

Regn og torden
Nord-Norge har de siste tre ukene kunne nyte en skikkelig varmeperiode med temperaturer opp mot 30 grader, men øst- og sørlendingene har hatt mye regn med tidvise og etterlengtede solglimt.

- Den fantastiske perioden i nord går nok mot slutten for denne gang. I morgen blir det nok regn i Troms og Finnmark. Vestlandet vil også mest sannsynlig få noen byger.
 
På søndagen trekker skyene østover. Med dem kommer kaldere temperaturer og regnbyger.

- Det kan nok også blitt torden enkelte steder. Det blir ikke kaldt, men vi vil ikke få de 28-29 gradene det har vært de siste dagene.

Sommeren over?
Prognosene for den kommende uka tyder på mer skiftende og ustabilt vær over hele landet.

- Sør- og Østlandet kan få litt bedre vær over helgen. Det blir noen dager med brukbart vær og noen byger.

Den varmeste delen av sommeren ser derimot ut til å være over for Nord-Norges del.

- Det går mot mer normale forhold den neste uke, med skiftende værtype, byger og lavere temperaturer. I andre halvdel av august begynner dagene å bli kortere og det er vanskelig å få de store temperaturene, men det kan bli noen fine dager med omkring 20 grader.

Det har vært svært lite nedbør i nord i sommer, ifølge Meteorologisk Institutt.

Deler av Nord-Norge har fått bare 20-40 prosent av den nedbøren som normalt faller i juli.

Sjekk helgeværet på db.no/vaer!