Sommeren på besøk i to dager

Kanskje tre... Slik er værprognosene for de neste ti dagene.

SKYND DEG PÅ STANDA:   De neste par tre dagene blir det godvær før et lavtrykk igjen gir regn over det meste av landet. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
SKYND DEG PÅ STANDA: De neste par tre dagene blir det godvær før et lavtrykk igjen gir regn over det meste av landet. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det vi alle ønsker er en stabil høytrykksoppbygging der vi selv bor, men vi ser dessverre ingen stabile høytrykk noe sted i landet.

Den noe nedslående beskjeden kommer fra vakthavende Per Egil Haga ved meteorologisk institutt hvor de akkurat har utarbeidet langtidsvarselet for de neste ti dagene.

Bare i et par, tre dagene får vi et lite gjennsyn med sola i sør.

- Det blir en kortvarig bedring i sør de neste dagene mellom to lavtrykk. Tirsdag vil det nok bli noe regn, men onsdag og torsdag ser ganske fine ut. Temperaturene kan komme litt over 20 grader på det meste her i sør, sier Haga.

Regn Idet det ene lavtrykket forsvinner, kommer et nytt inn over landet og treffer Vestlandet på fredag.

Dette vil gi økende vind og regn. Regnet brer seg utover Østlandet og Trøndelag utover fredagen.

- Dette er innledningen til en gråværsperiode i sør med ustabilt vær, opplyser Haga.

Gråværet ser ut til å holde seg fram til onsdag neste uke, selv om det kan være kortere perioder med sol innimellom. Temperaturene vil ligge i underkant av 20 grader.

Helgen kan riktignok bli litt bedre i Møre- og Romsdal og Trøndelag.

- Fredag og lørdag kan temperaturen komme opp i 23 grader her, kanskje til og med opp til maks 25 grader i Trøndelag, sier Haga. 

Bedre i nord Selv uten stabile høytrykk, ser det ut til å bli litt bedre i nord.

- Det ser ut til å bli litt kjøligere de neste dagene, men ikke så mye nedbør. Spesielt i Nordland og Troms kan det bli en god del sol, sier meteorologen.

Mot helgen kommer varmere luftmasser fra sør inn over de nordligste fylkene. I indre strøk kan temperaturene komme opp i 20 grader.  Med varmen kommer også noe fuktighet og det kan bli litt regn av og til i indre strøk.

Helgen vil imidlertid by på en del sol særlig i Troms og Finmark.

-Værtypen med fine temperaturer, men ustabilt vær og noe regn ser ut til å prege været i nord utover i uka, sier Haga, som koster på seg en trøstende kommentar til solhungrige nordmenn over hele landet.

-  Det er fortsatt to måneder igjen av sommeren hvor det kan bli penvær selv om ikke vi ser noe på prognosene våre de neste ti dagene.