FINT: Det blir fremdeles muligheter for å sette seg i en park og nyte finværet kommende uke. I deler av landet, i alle fall. Foto: Thomas Rune Skaug
FINT: Det blir fremdeles muligheter for å sette seg i en park og nyte finværet kommende uke. I deler av landet, i alle fall. Foto: Thomas Rune SkaugVis mer

Sommeren slipper ikke helt taket ennå

Men Vest- og Nord-Norge må regne med våt uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sommeren er på hell og noen hver frykter kanskje at høsten er på vei. Og det er den nok, enten man vil eller ikke og uavhengig av hva værprognosene viser.

- Dessverre. Etter denne uken er sommeren over, fastslo statsmeteorolog Bjart Eriksen overfor yr.no tidligere denne uka.

Men i deler av landet vil det likevel være sommer en liten stund til.

Lavtrykk fra Island

For vakthavende meteorolog, John Smits, varsler at det kommer inn et lavtrykk fra Island over Norskehavet. Det drar med seg en del fuktig luft som kommer sigende inn over Vest- og Nord-Norge.

- Men Sørlandet og Østlandet går mye klar av dette været. Lavtrykket går ganske langt nord, sier Smits.

Med andre ord kan både sørlendinger og østlendinger nyte finvær og sol store deler av neste uke, med temperaturer opp i 20 grader.

- Hvis vi skal trekke fram noe fra den uka som kommer så er det at det er områdene på Østlandet og Sørlandet som generelt sett får det beste været. Det vil være perioder med nedbør i resten av landet.

Han legger til at det kan tenkes at østlige deler av Finnmark også kan gå klar av lavtrykket.

Mye nedbør i Nordland

Andre deler av Nord-Norge gjør det så definitivt ikke. Spesielt ugreit ser været ut til å bli i Nordland i midten av kommende uke.

- Det virker som det kan bli en episode med mye nedbør onsdag og torsdag, sier Smits.

Temperaturene blir «litt sånn midt på treet».

- Det er ikke noe som gir snøbyger i nord, og det blir heller ikke veldig varmt. Men det kan nok bikke over 20 grader på Sør- og Østlandet, sier Smits.

Søndag må man nok regne med at det kan komme regn over både Sør- og Østlandet, men resten av uka ser tørr og fin ut. Ellers i landet må man regne med å bli våt i håret om man dropper paraplyen til uka.