Sommerens mest uheldige bileier?

Edle Isachsen (52) fra Oslo vet hva det vil si å ha maks uflaks. Den parkerte bilen hennes ble først påkjørt. Mens hun ventet på Falck, ble bilvraket stjålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den planlagte bilferien ble dermed bussferie for Oslo-kvinnen.

Da Edle Isachsen kom hjem etter en formiddagstur lørdag 10. juli, fikk hun seg en stor overraskelse. Bilen hennes, en blålilla Toyota Yaris, som sto parkert i gata utenfor leiligheten hennes på Sagene i Oslo, var påkjørt og hadde så store skader at den ikke kunne kjøres. Påkjørselen hadde skjedd etter en politijakt på en sjåfør i en stjålet bil. Ferden endte i Isachsens Toyota, før biltyven krasjet med en møtende drosje.

-  Tragikomisk

-  Det var jo kjedelig, men jeg måtte jo bare ringe Falck og prøve å få bilen på verksted, forteller 52-åringen.

Men, så enkelt var det ikke. Toyotas skadeavdeling hadde ikke kapasitet til å ta flere biler, og først fire dager etter påkjørselen kunne bilen hentes.

-  Den dagen Falck skulle hente bilen, dro jeg på jobb i 07-tida. Klokka 11.15 ringer sjåføren fra Falck meg og sier at han ikke finner bilen. Jeg trodde jo først han måtte være helt tullete, så jeg dro hjem for å finne bilen for ham, forteller Isachsen.

Da hun kom hjem, måtte hun bare innse at Falck-sjåføren hadde rett - bilen var ikke der. Isachsen sjekket med trafikketaten, politi, verksteder og andre redningsfirmaer, men ingen hadde sett noe til den smadrede bilen.

Bussferie

Bilvraket må altså ha blitt stjålet.

-  Hvordan noen kan klare å stjele en så skadd bil, det er et mysterium. Politiet var helt klare på at den ikke var kjørbar. Så enten har de klart å kjøre den, eller så har den blitt hentet med kranbil. I så fall har vel noen sett noe, tror Isachsen.

Isachsens bilferie til Skien denne uka ble det ikke noe av. Hun måtte ty til bussen for å treffe slektningene sine der. Noen leiebil fikk hun ikke, ettersom forsikringen hennes ikke dekker denne typen skader. Også veien til jobb har blitt betraktelig lengre etter at bilen forsvant.

-  Nå blir det to busser og femti minutter til jobben, forteller hun.

Isachsen tror sjansen for at hun får bilen sin tilbake, er minimal. Dermed må hun ut med en god del av egen lommebok for å anskaffe seg en ny bil.

-  Hele historien er ganske utrolig. Jeg føler jeg har vært ganske uheldig, ja, sier Isachsen.

MAKS UFLAKS: Det ble ingen bilferie på Edle Isachsen. 10. juli i år ble bilen hennes påkjørt mens den sto parkert utenfor leiligheten i Oslo. Mens hun ventet på Falck, ble bilen stjålet. Hun fikk heller ikke leiebil, og måtte ta bussen på ferie.
SMADRET: Edle Isachsens bil (t.v.) var parkert da den ble smadret i sammenstøtet mellom en stjålet bil og en drosje i Oslo 10. juli i år.