Sommerfeldt inn på teppet

Må redkjøre for mobbesaken overfor styret i Kirkens Nødhjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meste av dagen er satt av til styremøtet, hvor mobbesaken i Kirkens Nødhjelp skal behandles. Etter at Dagbladet forrige lørdag avslørte at fagforeningene har slått mobbealarm om forholdene på kommunikasjons- og innsamlingsavdelingen, trakk avdelingsleder Leila Valvik Raustøl seg fra sin stilling.

Generalsekretær Atle Sommerfeldt innrømmer å ikke ha tatt godt nok tak i mobbesaken da fagforeningene varslet ham i en «incident report» i november i fjor.

- Vi har en sak på styremøtet om «incident report» og det psykososiale miljøet, og hvordan dette har blitt fulgt opp. Det skal generalsekretæren redegjøre for, sier styrets nestleder Liv Berit Carlsen.

Flere tidligere Kirkens Nødhjelp-ansatte har i Dagbladet tatt til orde for at generalsekretær Atle Sommerfeldt bør gå fordi de mener han har vanskjøttet arbeidsmiljøet i organisasjonen.

- Det må du spørre styret om, sa Sommerfeldt da Dagbladet i forrige uke spurte ham hvor trygt han sitter i stillingen som generalsekretær.

Liv Berit Carlsen sier at styret ikke kommer til å gripe inn i oppryddingsprosessen som ledelsen og fagforeningene i Kirkens Nødhjelp har startet.

- Men vi kan komme med kommentarer og stille spørsmål, sier hun.

Carlsen sier at fagforeningene har kommet med skriftlige kommentarer som vil bli behandlet i dagens styremøte.

MÅ FORKLARE SEG: Generalsekretær Atle Sommerfeldt innrømmer å ikke ha tatt godt nok tak i mobbesaken da fagforeningene varslet ham i en «incident report» i november i fjor. Foto: SCANPIX
MÅ FORKLARE SEG: Generalsekretær Atle Sommerfeldt innrømmer å ikke ha tatt godt nok tak i mobbesaken da fagforeningene varslet ham i en «incident report» i november i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer
Sommerfeldt  inn på teppet