Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona-virus:

Sommerferien kan bli utsatt

Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) sier det kan bli nødvendig å be ansatte utsette sommerferien for å sikre forsvarlig drift gjennom sommeren.

UTSATT?: Sommerferien kan ryke for mange nordmenn.
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
UTSATT?: Sommerferien kan ryke for mange nordmenn. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer

– Vi vil ikke formelt gå ut og varsle de ansatte om dette ennå, men det er klart at det kan bli et nødvendig tiltak, sier Nygård til Fredriksstad Blad.

Bakgrunnen for uttalelsen kommer etter at Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) fredag varslet at ansatte i kommunen måtte belage seg på å forskyve eller utsette sommerferie som følge av krisen landet nå står i. Det meldte mittlillestrom.no.

Avisen skriver at ordfører Jon-Ivar Nygård er åpen for at kommunalt ansatte kan få noe andre arbeidsoppgaver enn de vanligvis har i perioden fremover.

– Det er selvsagt ikke slik at ansatte som til vanlig jobber i barnehage kan gå inn i jobb i hjemmesykepleien. Men vi vil se på hvilke muligheter vi har til å bruke ansatte med relevant bakgrunn der det er mest hensiktsmessig, sier ordføreren.

(©NTB)

APPLAUS: Søndag kveld gikk tusenvis av nordmenn ut på balkongen sin for å klappe for helsenorge. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hele Norges coronakart