SVALBARD: Sysselmannen har nå utlyst en sommerjobb som isbjørnvakt. FOTO: Aleksander Nordahl/ Dagbladet
SVALBARD: Sysselmannen har nå utlyst en sommerjobb som isbjørnvakt. FOTO: Aleksander Nordahl/ DagbladetVis mer

Sommerjobb ledig som isbjørnvakt

Sysselmannen på Svalbard kan redde deg om du er arbeidsledig i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du glad i naturen og liker spenning på jobben, kan dette være den rette sommerjobben for deg. Sysselmannen på Svalbard søker etter en egen isbjørnvakt i juli.

- I forbindelse med dokumentasjon av fangsthytter i Hornsund-området trenger vi isbjørnvakt for en tre ukers periode, heter det i utlysningsteksten.

Få fastboende Hornsund er en fjord på sørvestsiden av Spitsbergen. Fjorden er ifølge Wikipedia et viktig leveområde for isbjørn, og det viktigste trekket for dyrene mellom Storfjorden og Vest-Spitsbergen går her.

Bare noen få forskere er nå fastboende der, men det er mange rester av hvalfangerstasjoner, fangsthytter, graver og forskningsinstallasjoner i Hornsund.

Også på Svalbard er det et ønske å rekruttere kvinner og folk med minoritetsbakgrunn, så disse oppfordres spesielt til å søke.

Erfaring Kvalifikasjoner som etterspørres er: erfaring fra feltliv, erfaring med isbjørnsikring og bruk av våpen - samt tilfredsstillende vandel. Is i magen er trolig også en fordel.

Det fins omkring 3000 isbjørner på Svalbard. Tidligere i vår ble en av dem felt da den prøvde å ta seg inn i en hytte hvor det befant seg to personer, nettopp i Hornsund.

(NTB)