Sommer'n er ikke over

Til helga blir det sommertemperaturer, og sola vil dominere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen kommer et høytrykk inn over Sør-Norge og Trøndelag. Og det kan bli liggende lenge.

- Været framover ser veldig gunstig ut, sier statsmeteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo.

- Fra i morgen kveld venter vi pent vær og høye temperaturer i Sør-Norge og Trøndelag. Aller best blir været på Østlandet, hvor vi venter dagtemperaturer på 17- 19 grader, sier Johansson.

Høytrykk fra øst

Årsaken til godværet er et høytrykk som kommer fra øst. Det ser ut til å legge seg til ro over Skandinavia.

- Hvor lenge vil det fine høstværet holde seg?

- Det ser ut til at høytrykket kan bli liggende lenge. Hvor lenge er vanskelig å si, men foreløpig er det ingen ting som tyder på at det skal forsvinne, sier han.

Meteorologen legger ikke skjul på at slike høsttemperaturer er sjeldne.

- Dette er veldig varmt til å være i slutten av september.

Surt i nord

Meteorologen understreker at selv om dagtemperaturene vil bli veldig høye, blir det kaldt om natta. Nattefrost vil det derimot bare bli snakk om på spesielt kalde steder.

Været i Nord-Norge ser imidlertid ikke så bra ut i tida som kommer. Ifølge Meteorologisk institutt vil været bli ustabilt, med snø i høyden og fare for sludd i lavlandet i Finnmark og Troms. Det vil også bli kald vind fra nordvest.

PÅ TUR: Erik Bergheim (fire år i går) koste seg på Huk i Oslo onsdag. Til helga kan shortsen byttes med badebukse. Da kommer sola fram for alvor.