Sommer'n kommer - snart

I går koste mange seg på badestranda. De vil de fleste gjøre mer av. Og kanskje går ønsket i oppfyllelse, for nå tror meteorologene på sol og varme neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIMSTAD/OSLO (Dagbladet): Marie Elisdottir (6) brukte solgløttene i Grimstad til å kose seg på stranda sammen med lillesøster Kaia (3) og kusine Vilde (6). De små badeglade sørlandsjentene ønsker seg flere slike fine sommerdager. Det kan det se ut som de får.

Meteorologene mener det kan bli sol og stabilt sommervær til uka.

De lærde strides

-  Det ser lovende ut for hele landet fra tirsdag og onsdag, sier meteorolog Ørnulf Fremming i Cirrus Weather Center. Statsmeteorologene ved Meteorologisk institutt er litt mer forsiktige med å spre forventninger.

-  Det er forholdsvis gode signaler om et høytrykk, som skal bre seg inn over landet, sier statsmeteorolog Jan Erik Johnsen.

I langtidsvarselet fram til torsdag melder Meteorologisk institutt om lange perioder med sol og varmere vær fra mandag til og med torsdag, fra Agder i sør til Trøndelag i nord. Det er mer usikkert om godværet kommer i de tre nordligste fylkene.

Meteorolog Inge Johannessen ved Storm Weather Center er imidlertid mer pessimistisk. Vi bør ikke ha for høye forhåpninger, mener han.

-  Det kan nesten like gjerne bli ustabilt og regn, som sol, sier han.

Det kan bli regn

Dessverre er ikke værvarselet like optimistisk for de nærmeste dagene.

Selv om det har vært meldt om pent vær for denne helga, ser det nå ut til at det blir regn på lørdag og søndag, kanskje også mandag, på Sør- og Østlandet. Det samme gjelder for Vestlandet og Trøndelag.

Ustabile forhold blir det også i nord.

SØRLANDSIDYLL: Kaia Elisdottir (3) koser seg i solgløttene i Grimstad. Mange badeglade ønsker seg flere fine sommerdager og nå mener meteorologene at det kan bli sol og stabilt sommervær til uka.
SOMMERKOS: På Moysand camping møtte vi Frode Wik, (t.v.) Ann-Karin Wik, Ørjan André Wik (på fanget), Jim Åge Wiik og Morten Johnsen som koste seg i solgløttene ved campingvogna.