Sommerstengt ved 30 lensmannskontorer

Ap-ordfører: - Hører ikke hjemme i et moderne samfunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet vil i sommer stenge nærmere 30 lensmannskontorer og begrunner dette med bemanningsproblemer.

VG har foretatt en rundspørring i samtlige politidistrikter, og åtte av dem varsler sommerstengte lensmannskontorer.

De åtte er Agder, Follo, Haugaland og Sunnhordland, Hedmark, Midtre Hålogaland, Nordmøre og Romsdal, Rogaland og Sunnmøre.

Enkelte lensmannskontorer har holdt sommerstengt også de siste par årene, men etter det VG forstår har det aldri vært så mange som det ser ut til å bli i år

-Ingen aksjon

Lensmenn forsikrer overfor avisen at det ikke er snakk om noen form for aksjon.

Reaksjonene fra kommuner som blir rammet av stengning er sterke.

- Et elendig signal fra politiet, enten du er lovlydig eller kriminell. Sommerstengte lensmannskontorer hører ikke hjemme i et moderne samfunn, mener Ap-ordfører Bernhard Riksfjord i Aukra kommune i Romsdal. 


Har tillit til politiet

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier han har tillit til at politimestrene stenger kontorene i ferieukene.

- Som andre virksomheter, må også politiet avvikle ferie. Jeg har tillit til at Politidirektoratet og politimestrene prioriterer og fordeler ressursene på en slik måte at det til enhver tid gir en best mulig polititjeneste i hele politidistriktet, sier Storberget via statssekretær Terje Moland Pedersen.

Politidirektoratet opplyser at politimestrene på egen hånd kan legge feriekabal og stenge lensmannskontorer uten godkjenning fra direktoratet.

(NTB)

MISNØYE:  Et stort antall polititjenestemenn samlet seg på Youngstorget før de marsjerte til Stortinget i forrige uke i Oslo for å markere misnøye med at regjeringen ikke tar politikrisen på alvor. Men sommerstengte lensmannskontorer er ingen aksjon, sier lensmenn. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MISNØYE: Et stort antall polititjenestemenn samlet seg på Youngstorget før de marsjerte til Stortinget i forrige uke i Oslo for å markere misnøye med at regjeringen ikke tar politikrisen på alvor. Men sommerstengte lensmannskontorer er ingen aksjon, sier lensmenn. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer