Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommerstengt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Helseforetakene er blitt demokratiets lukkede rom. Her fordeles penger stikk i strid med myndighetenes uttrykte vilje. Derfor kan Aker universitetssykehus legge ned store deler av tilbudet til rusavhengige i Oslo og Follo i juli måned, for å få budsjettet i balanse. 37 sengeplasser forsvinner når behovet er størst. Om sommeren trekker ungdom fra hele landet til hovedstaden og forbruket av rusmidler øker kraftig. Nå krever de ansatte ved rusavdelingen på Aker at helseminister Sylvia Brustad bevilger de 17 millionene som skal til for å holde avdelingen åpen.

• En konsekvens av rusreformen i 2004 er at helseforetakene har overtatt ansvaret for avrusning, utredning og behandling. Dessuten har rusavhengige de samme pasientrettigheter som alle andre. Men der mektigere pasientgrupper kan tale sin sak med tyngde og få politisk gjennomslag, plasserer helseforetaket rusavhengige bakerst i køen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling