Sommerturister i nord blåser vekk

NORDKAPP/BODØ (Dagbladet): Nord-Norge blåser bokstavelig talt i turistene. Juli var rekordille. August startet med at to campingvogner blåste av veien ved Nordkapp. Et barn pådro seg kuttskader og en voksen fikk sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Europavei 69 fra Honningsvåg opp til Nordkapp-platået var en potensiell dødsfelle i gårsdagens enorme vindkast. Til alt hell slapp turistene fra Finland og Tyskland fra det uten men da to campingvogner ble feid av veien.

Orkan

Men et tysk barn pådro seg kuttskader, og en voksen fikk sjokk, da bilen og campingvogna ble feid i hver sine retninger en knapp kilometer sør for verdens nordligste fastlandspunkt.

Statsmeteorolog Olav Erikstad ved Vervarslinga for Nord-Norge bekrefter at voldsomme krefter er i sving:

- Ved Fruholmen fyr øst for Nordkapp målte vi vestlig liten storm, 43 knop, med orkan i kastene. Jeg nevner også at vi på en fjelltopp ved Banak flyplass i Lakselv målte orkan, 65 knop.

- Er ikke det uvanlig?

- Så mye vind og så kraftig lavtrykk er svært uvanlig på sommeren, ja. Vinterstid skjer det fra tid til annen, sier Erikstad. Som i går sendte ut stormvarsel for kyststrekningen Andenes- Vardø.

I juli var det først og fremst regnet som gjaldt. Ti bygder i Finnmark fikk den mest nedbørsrike juli som noen gang er registrert. Blant dem er Alta, Kautokeino, Fruholmen, Lakselv og Vardø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer