Sommervær i Sør-Norge

Men til helga blir det stedvis minusgrader og snø.

SOMMEREN PÅ FORSKUDD: Madeleine Magnuson (26) og Jannicke Eilertsen (24) koser seg med et glass rosévin på Lektern på Aker Brygge i Oslo.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
SOMMEREN PÅ FORSKUDD: Madeleine Magnuson (26) og Jannicke Eilertsen (24) koser seg med et glass rosévin på Lektern på Aker Brygge i Oslo. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk i Sør-Norge har i dag kunnet glede seg over helt skyfri himmel og rause temperaturer - og i morgen kan det bli enda varmere; Storm Weather Center melder at temperaturen i Oslo vil klatre helt opp til 20 grader celsius.

Høytrykk Meteorologisk institutts temperaturanslag for morgendagen er noe forsiktigere, men langtidsmeteorolog Per Egil Haga samstemmer i at landet sør for Trøndelag og Helgeland opplever virkelig fint vårvær nå.

- Det er litt høyere temperatur enn normalt i hele landsdelen nå. Årsaken er et høytrykk som ligger over området og gir fint vær, sier Haga til Dagbladet.

Men finværet varer ikke evig; allerede før helga slår det kraftig om, og temperaturen synker drastisk; Storm melder at nattetemperaturen i Oslo ved inngangen til neste uke blir under null. Samtidig kommer det nedbør, stedvis i form av sludd og snø.

- Sola kan nok titte fram tidvis, men på Vest- og Østlandet, samt i Trøndelag, vil det bli en ustabil værtype med skyer og regn. I høyereliggende områder i lavlandet kan det bli sludd og snø, sier meteorologen.

Lagret varme i veien Haga forklarer at dette skjer fordi lavtrykket som nå preger Nord-Norge, vil bevege seg sørover som følge av at høytrykket svekkes i Sør-Norge. Dette trekker med seg kald luft nordfra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer