Sommervær i Sør-Norge

Men til helga blir det stedvis minusgrader og snø.

SOMMEREN PÅ FORSKUDD: Madeleine Magnuson (26) og Jannicke Eilertsen (24) koser seg med et glass rosévin på Lektern på Aker Brygge i Oslo.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
SOMMEREN PÅ FORSKUDD: Madeleine Magnuson (26) og Jannicke Eilertsen (24) koser seg med et glass rosévin på Lektern på Aker Brygge i Oslo. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk i Sør-Norge har i dag kunnet glede seg over helt skyfri himmel og rause temperaturer - og i morgen kan det bli enda varmere; Storm Weather Center melder at temperaturen i Oslo vil klatre helt opp til 20 grader celsius.

Høytrykk Meteorologisk institutts temperaturanslag for morgendagen er noe forsiktigere, men langtidsmeteorolog Per Egil Haga samstemmer i at landet sør for Trøndelag og Helgeland opplever virkelig fint vårvær nå.

- Det er litt høyere temperatur enn normalt i hele landsdelen nå. Årsaken er et høytrykk som ligger over området og gir fint vær, sier Haga til Dagbladet.

Men finværet varer ikke evig; allerede før helga slår det kraftig om, og temperaturen synker drastisk; Storm melder at nattetemperaturen i Oslo ved inngangen til neste uke blir under null. Samtidig kommer det nedbør, stedvis i form av sludd og snø.

- Sola kan nok titte fram tidvis, men på Vest- og Østlandet, samt i Trøndelag, vil det bli en ustabil værtype med skyer og regn. I høyereliggende områder i lavlandet kan det bli sludd og snø, sier meteorologen.

Lagret varme i veien Haga forklarer at dette skjer fordi lavtrykket som nå preger Nord-Norge, vil bevege seg sørover som følge av at høytrykket svekkes i Sør-Norge. Dette trekker med seg kald luft nordfra.

- Men det blir neppe store problemer for trafikken over fjellet; veibanen har lagret varme nå, og vi antar at snøen som faller, vil smelte.

Meteorologen opplyser at nedbøren og kulda vil vare ut i neste uke.

- Men uti uka vil temperaturen begynne å stige igjen.

Haga vil imidlertid ikke spå været helt fram til 17. mai.

- Det er litt for langt fram, sier han.

• Sjekk været for hele landet og hele verden på Dagbladet.no/vaer