GRÅTT OG VÅTT: – Ikke planlegg væravhengige aktiviteter, ha litt is i magen og vent, er meteorologens tips til de neste ti dagene. Jackop Henriksen (7) og søsteren Amanda Henriksen (10) trengte derimot ikke sol for og bade i det 20 grader varme vannet på Hvalstrand i Asker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GRÅTT OG VÅTT: – Ikke planlegg væravhengige aktiviteter, ha litt is i magen og vent, er meteorologens tips til de neste ti dagene. Jackop Henriksen (7) og søsteren Amanda Henriksen (10) trengte derimot ikke sol for og bade i det 20 grader varme vannet på Hvalstrand i Asker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Sommerværet lar vente på seg:
- Grått og kjedelig

Meteorolog: - Skal være godt gjort å bli solbrent de neste ti dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Værvarselet de neste ti dagene ser ikke akkurat lyst ut.

- Dette været er verken fugl eller fisk. Det skal ikke høljregne, men vi kan heller ikke vente oss strålende sol fra skyfri himmel. Det er rett og slett bare grått og kjedelig, sier Roar Teigen, meteorolog hos StormGeo.

Ingen landsdeler kommer seg tørrskodd igjennom helga, men enkelte områder i Troms og Finnmark får en regnfri helg.

- I store trekk ser torsdag og fredag fin ut for de aller fleste. Ellers er hele Skandinavia preget av et lavtrykk som gir ustabile luftmasser og bygevær – først og fremst østafjells, sier Teigen.

Dårligst på Vestlandet

Fredag kommer høytrykksryggen vi lenge har venta på, og gir stort sett oppholdsvær i hele landet.

- Dessverre forsvinner den like fort som den kommer, sier meteorologen.

Heller ikke denne perioden er utsiktene gode for at høytrykk bygger seg opp og gir stabilt varmt og pent vær.

- Heldigvis blir det aldri skikkelig dårlig vær. Inn mot helga vil det derimot komme et lavtrykk fra Atlanterhavet og gi ustabilt vær mange steder. Dårligst blir det på Vestlandet, mens østafjells blir det litt lettere allerede på søndag.

En grå og trist helg

Det ser heller ikke lyst ut hos Meteorologisk institutt.

- Umiddelbart ser det ikke ut som om det blir noe fint sommervær. Vi kan jo alltids håpe at det snur, men ingen av prognosene våre viser dette, sier statsmeteorolog Steinar Skare.

Nok en gang pekes Nord-Norge ut som en av vær-vinnerne, selv om det stort sett blir ustabilt over hele landet.

INGEN STRÅLENDE SOL: - Værvarslet for de neste ti dagene er rett og slett kjedelig, sier meteorolog Roar Teigen. Foto: StormGeo
INGEN STRÅLENDE SOL: - Værvarslet for de neste ti dagene er rett og slett kjedelig, sier meteorolog Roar Teigen. Foto: StormGeo Vis mer

- Frem mot helgen vil Sør- og Vestlandet, sør for Stadt, oppleve liten kuling og enkelte regnbyger. Vestlandet vil derimot oppleve perioder med sol, men det spørs om de når tjue grader. Til helgen blir det derimot grått og trist igjen.

Trøndelag og Møre og Romsdal får nordvestlig bris, og det vil stort sett holde seg ganske overskyet gjennom hele helgen.

- Nord-Norge kan forvente at været blir litt dårligere fram mot helga, men at det på lørdag vil ta seg opp til pent vær. Folk i Nord-Norge har hatt ikke mye grunn til å klage, nei, sier Skare.

Avvent storplanlegging

StormGeos prognoser for neste uke er noe usikre, men lavtrykket vil høyst sannsynlig bli liggende over Skandinavia.

- Det er mulig det blir noe lettere vær et par-tre dager, og man skal selvsagt aldri slutte å håpe på en skikkelig finværsdag, sier Teigen.

Meteorologen mener likevel at om man planlegger væravhengige aktiviteter bør man har litt is i magen.

- Jeg skal ikke svartmale det, men det er ingenting som viser at vi skal få det stabile sommerværet mange ønsker seg. Alt i alt ser det ut som om at været blir som de aller fleste norsk somrer.

- Det skal med andre ord være godt gjort å bli solbrent de neste ti dagene.