Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommervarmen drar nordover

Feriefolket i Sør-Norge svetter seg gjennom hetebølga. Sommervarmen ser ut til å holde over helga - da er det Nord-Norges tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg været på Dagbladet.no

Pass deg for sola!

Klær med solfaktor

Gladmeldingen til alle solelskere i Sør-Norge er at vi nå opplever en hetebølge, og at den varer noen dager til. Klokka 14 i dag ble det målt svært høye temperaturer over hele Sør-Norge, og aller varmest var det på Østlandet.

Nesbyen gikk med 29 grader celsius av med dagens varmerekord, men flere steder fulgte tett etter. Både i Stryn i Sogn og Fjordane og i Selbu i Sør-Trøndelag ble temperaturen ifølge Storm Weather Center målt til 25 varme grader.

Snur på fredag

For mange allergikere er disse varme dagene en plage, og i dag var det sterk spredning av gresspollen i Sør-Norge. Så til alle som ikke er så fryktelig glade i dagens værtype har vi også en gladmelding: Været skal snu i løpet av helga.

- Det ser ikke ut til at det fine været i sør vil fortsette etter helga. Det ser ut til at vi får en overgang til kjøligere og mer ustabilt vær, sier meteorolog Erik Hagemark ved Storm Weather Center til Dagbladet.no.

Sommervarmen drar nordover

- Temperaturene forblir høye i Sør-Norge, og finværet holder seg ut uka. Fredag ser det ut til at vi får en litt mer ustabil værtype. Temperaturene vil nok holde seg høye, men det blir større fare for ettermiddagsbyger i indre dalstrøk og tåke på kysten, sier Hagemark.

Selv om det blir mer usikkert vær, ser det ikke ut til at varmen skal forsvinne i den sørlige landsdelen.

Varmere i nord

Mens folk svetter seg gjennom hetebølga i sør, har det ikke vært særlig sommerlig i Nord-Norge de siste dagene. Det har vært heller grått og skyet, og enkelte steder har det vært nedbør form av regn.

Heller ikke gradestokken bærer preg av sommer. Klokka 14 i dag ble temperaturen i både Narvik og Troms målt til 11 grader, i Bodø 12, mens Alta krøp opp til 14 grader celsius.

Allerede på fredag kan dette endre seg.

- Det ser ut til at Nord-Norge kan få den varme lufta som ligger over Sør-Norge nå. Det vil gradvis bli varmere, og det vil merkes først i Nordland. Det ser ut til at et høytrykk bygges opp i nord, og Troms og Finnmark kan få temperaturer over tjue grader, sier meteorolog Erik Hagemark.

EN PLASS I SOLA: Sør-Norge har knallvær for tida. til helga blir det Nord-Norges tur.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling