Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommervarmen kommer tilbake

Et høytrykk fra Russland vil sørge for stigende temperaturer fra midten av neste uke.

PARKVÆR: Om en liten uke vil sommervarmen innta hovedstaden igjen, ifølge værprognosene.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PARKVÆR: Om en liten uke vil sommervarmen innta hovedstaden igjen, ifølge værprognosene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne helga blir kjølig, men statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk Institutt har varme nyheter til oss.

- Det ser ut til at vi kan få temperaturer rundt 20 grader igjen neste helg, sier han til Dagbladet.

- Flere soltimer Det er Sørlandet og Østlandet som er de heldige, og temperaturstigningen starter ifølge meteorologen i midten av neste uke.

Blir det opphold og sol også?

- Ja, jeg tror det er håp om flere soltimer, særlig Østafjells. Jo lenger sør og øst - jo bedre vær.

Høytrykk Meteorolog Solbjørg Apeland ved Storm Weather Center sier det fremdeles er noe usikkerhet knyttet til prognosene, men også hun ser samme positive tendens.

- Ja, prognosene viser et høytrykk som bygger seg opp over Skandinavia fra neste uke av. Hvis det bygger seg opp over Sør-Norge vil det gi opphold og høyere temperaturer, sier hun til Dagbladet.

Også hun tror gradestokken kan krype helt opp mot 20 grader, og mener dessuten at det ikke er umulig at resten av landet også får en smak av sommervarmen.

Fra Russland - Høytrykket kommer fra Russland, og ser ut til å skulle strekke seg vestover, mot Norge. Jo lengre vestover det strekker seg, jo større er sjansene for at det også når Vestlandet og Nord-Norge, sier Apeland.

Walløe i Meteorologisk institutt har mindre tro på at nordlendingene får grunn til å bytte ut regnfrakk og langstøvler med badetøy - i alle fall i denne omgang.

Håp for nord - Der skal man ikke forvente seg så bra vær. Det blir vekslende og temperaturene neppe stort høyere enn ti grader, i beste fall femten, sier han.

BADETEMPERATURER: Snart varmt nok i vannet for en dukkert?
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
BADETEMPERATURER: Snart varmt nok i vannet for en dukkert? Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Men dersom høytrykket beveger seg vestover, er det da håp for godvær også i nord?

- Det er sant at det da kan prege været også i nord og i vest, men dessverre ser det foreløpig ikke så lovende ut. Det er ennå en stund til, så vi kan jo håpe på at det skjer, sier Walløe.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

SOLING: Forholdene ligger til rette for soling neste helg, ifølge værprognmosene.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SOLING: Forholdene ligger til rette for soling neste helg, ifølge værprognmosene. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer