Sommervikar for Stoltenberg

Eksstatsminister Kjell Magne Bondevik stepper inn for statsminister Jens Stoltenberg og er vertskap når Islands statsminister Davmp Oddsson besøker Norge i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik møter statsminister Oddsson og frue på Gardermoen og tar følget med til Molde og Bjørnson-festivalen som Oddsson skal åpne 6. august. Etter besøket i Bondeviks trakter drar Oddsson til Oslo til politiske samtaler med Stoltenberg.

Oddsson, som også er forfatter, ble invitert til Norge og Bjørnson-festivalen da Bondevik som statsminister besøkte Island i fjor høst.

Nå er Bondevik som kjent ikke statsminister lenger. Men han og Stoltenberg er enige om at Bondevik fortsatt skal være vert for første del av besøket.

Snakket med Jens

- Så du stepper inn for Stoltenberg?

- Ja, det kan man kanskje si. Men dette har Stoltenberg og jeg snakket om. Stoltenberg syntes det var helt greit. Når det gjelder slike ting har vi godt samarbeid og gode relasjoner i Norge. Programmet i Molde var opprinnelig en del av det offisielle programmet under Oddssons besøk. Nå blir det mer privat. Som statsminister var jeg to ganger på Island. Jeg og min kone er blitt godt kjent med Oddsson sine. Vi har et godt personlig forhold, så det er hyggelig om vi kan ta oss av dem her og vise dem rundt, sier Bondevik til Dagbladet.

Han legger til at han nok også er bedre kjent i Molde-traktene enn Stoltenberg.

Statssekretær Lars-Erik Larsen ved Statsministerens kontor bekrefter at Oddssons besøk i Molde-regionen opprinnelig var en del av det offisielle programmet for Oddssons Norges-besøk, men at det på grunn av de spesielle omstendighetene er gjort privat.

- Hyggelig

- Det er veldig hyggelig at Bondevik vil ta imot Oddsson. De fikk god kontakt da Bondevik besøkte Island, og det blir sikkert fint for Oddsson å være på Bjørnson-festivalen sammen med Bondevik. Nå kombinerer vi dette slik at både forrige og nåværende statsminister får treffe Oddsson, sier Larsen til Dagbladet.

Oddsson med frue blir altså tatt imot på Gardermoen fredag 4. august av Kjell Magne Bondevik. Så bærer det til Molde, der følget skal bo i Nøisomheden, en påkostet patrisierbolig som tidsriktig eies av Hakon-gruppen, hovedsponsor for Bjørnson-festivalen.

Bondevik-preken

Lørdag skal Bondevik og Oddsson på laksefiske. Søndag starter selve Bjørnson-festivalen. Den skal Oddsson åpne, mens Bondevik holder prekenen under gudstjenesten i Molde domkirke.

Søndag ettermiddag deltar de to politikerne sammen med presidenten for Bjørnsson-festivalen, Knut Ødegård, i en debatt om diktning, påvirkning og politikk.

VIKARMINISTER: I fjor var daværende statsminister Kjell Magne Bondevik på offisiselt besøk på Island.