Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommervikar handlet på nett med navnet til pleietrengende

Svindlet for 50 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sommervikar i 20-årene er siktet for å ha svindlet pleietrengende og ansatte i Skien kommune. Mannen skal ha handlet varer til seg selv på internett for 50.000 kroner i andres navn.

Mannen var ifølge NRK sommervikar i kommunen og skal ha misbrukt personopplysningene til to pleietrengende eldre damer og to kolleger til å bestille varer til seg selv på internett.

Han skal blant annet ha kjøpt en PC, et kamera og høyttalere. Personopplysningene fikk han tilgang til via jobben.

- Vi har beslaglagt varer for nærmere 50.000 kroner. I tillegg har han bestilt varer som ikke har blitt levert, sier politistasjonssjef Annie Sandersen i Grenland.

Enhetsleder Guro Winsvold i Skien kommune sier hun er veldig lei seg for det som har skjedd. Kommunen vil nå prøve å se på rutinene for å forhindre at det samme skulle skje igjen.

- Vi vil avvente etterforskningen for å se om det er noe vi kan gjøre annerledes, slik at vi kan sørge for at dette ikke skjer igjen. Jeg vil beklage overfor dem som er rammet av dette, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media