Søndag blir det sol

Sjekk helgeværet time for time for Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg, Ålesund, Pairs, London, og absolutt alle stedsnavn som står på et kart i Norge!

SOL PÅ SØNDAG: Det er ikke bare mennesker som slipper å bli overvannet av regn på søndag. Foto: SCANPIXAFP PHOTO DDP/ THOMAS LOHNES
SOL PÅ SØNDAG: Det er ikke bare mennesker som slipper å bli overvannet av regn på søndag. Foto: SCANPIXAFP PHOTO DDP/ THOMAS LOHNESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ser grått og trist ut for mesteparten av Sør-Norge den kommende uka, men søndag får østlendingene en sjanse til å komme seg utendørs.

- Søndag får Østlandet og Sørlandet over 20 grader og mye sol. Det blir ikke helt skyfritt og kjempevarmt, men en klar forbedring av det vi har hatt, sier Ingrid Bentsen, meteorolog ved Meteorologisk Institutt, til Dagbladet.no.

Mer nedbør til uka
Søndag ser ut til å bli den peneste dagen på en stund.

- Det ser dessverre ikke ut til at det blir finere vær neste uke. Tirsdag og onsdag kan bli fine med opphold, men ustabile luftmasser gir nedbør mesteparten av neste uke, sier Bentsen.

Trøndelag får det dårligste været, med mye nedbør hele helga og temperaturer på 15 grader eller lavere.

- Vestlandet får regnbyger lørdag, men søndag blir det fint vær som skyer til om kvelden, sier Bentsen.

Flottest i Finnmark
For personer på norgesferie kan det være lurt å komme seg så langt nord som mulig i løpet av morgendagen. Nordland nord for Bodø får stort sett fint vær, fra søndag av vil det være flott i Troms og Finmark får fint vær hele helga.

- Finnmark får det beste været, det blir stort sett opplett og sol, men tåke på kysten. De fleste finnmarkingene får rundt 20 grader, men det kan komme ned i ti grader på kysten der det er tåke.