ÅSTED: Mannen ble funnet drept i denne leiligheten på Majorstua. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
ÅSTED: Mannen ble funnet drept i denne leiligheten på Majorstua. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Søndag kveld så guttene i kollektivet «Notting Hill» etter fotballkamp. Mandag morgen var en av dem drept

Mann i midten av 20-åra fra Indre Østfold drept på Majorstua.

Det var en helt vanlig søndagskveld i guttekollektivet på Majorstua. Minst tre av de fire fotballinteresserte guttene som bodde der, satt i stua i kollektivet. Sammen så de den romantiske komedien «Notting Hill».

Like før hadde drapsofferet i midten av 20-åra vært og sett breddefotballaget sitt vinne en viktig fotballkamp.

- Søndag var han og så fotballkamp. Mandag morgen ble han drept i sitt eget hjem. Det er helt absurd, sier en kjenning av guttene til Dagbladet.

Sov i leiligheten

Den unge mannen fra indre Østfold som ble funnet drept i leiligheten fulgte kamp etter kamp fra sidelinja og snakket alltid fotball.

Politiet har opplyst at det falt til ro i kollektiv tidlig natt til mandag. Det som skjedde etterpå framstår fortsatt som et mysterium for alle.

KNIVDRAP: Politiet etterforsker drap etter funn i leilighet på Majorstua. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sier de fortsatt ikke har noen pågrepne eller mistenkte i saken. Video/reporter: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet kjenner imidlertid til at minst en av den dreptes romkamerater sov i leiligheten og reiste på jobb før klokka 08.00 mandag morgen. Den ene kameraten skal ha reist hjem etter filmkvelden søndag.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse i dag at to av romkameratene forlot leiligheten litt før klokka 08.00 mandag morgen for å reise på jobb.

Fant barndomsvenn drept

Klokka 12.15 mandag ettermiddag kom en av guttene i kollektivet hjem. Inne i leiligheten fant han barndomsvennen og romkameraten drept.

Drapsofferet skulle egentlig vært på jobb klokka 09.00 mandag morgen, men dukket aldri opp.

Politiet opplyser til Dagbladet at de spesielt etterforsker tidspunktet på morgenen, men også helt fram til 12.15, da mannen ble funnet drept.

- Helt i sjokk

Romkameraten som fant ham ble observert blodig utenfor leiligheten av vitner på stedet. Kort tid etter skal også en av de andre beboerne ha kommet til kollektivet på Majorstua.

- De var helt i sjokk. De har det selvfølgelig tungt, og har ikke svar på hva som har skjedd, sier en mann som kjenner guttene til Dagbladet.

Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sa til Dagbladet mandag kveld at den drepte ikke er noen kjenning av politiet, og at politiet ikke så noen spor på hvorfor noen av de fire skulle blitt utsatt for noe kriminelt.

LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet død med stikkskader. Reporter: Trym Mogen / Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Ingen er mistenkt eller pågrepet for knivdrapet.

- Alle er i dyp sjokk. Mange kjenner den drepte og enda flere visste hvem han var, sier vennen.

- Fine gutter

Kollektivet beskrives både av mannen og av naboer i blokka som vanlige, oppegående og sosiale unge menn.

- Han som er død var en helt vanlig pliktoppfyllende ung mann, sier den bekjente.

Tirsdag morgen var det stille i nabolaget ved Arbos gate 2B. Politiets arbeid satte mandag sitt dystre preg på blokka hvor mannen i midten av 20-åra ble funnet død. I går kveld bekreftet politiet at mannen ble drept. Foruten flere journalister og en trykkende stemning er det bare den plomberte døra til leiligheten som nå minner om et åsted.

- Vi er helt i sjokk. Det var veldig fine gutter som bodde i leiligheten, og det var aldri noe fest eller bråk der, sier en av naboene, som ikke ønsker å bli navngitt.

Politiet har så langt ikke ønsket å gå ut med opplysninger om hvorvidt det har vært tegn til innbrudd i leiligheten hvor offeret bor. Da Dagbladet var på adressen tirsdag morgen, var det ingen synlige tegn til at noen har brutt seg inn.

Krimteknikere saumfarte mandag også et søppelrom som er tilknyttet blokka der drapet fant sted. Naboer opplyser til Dagbladet at politiet også tok med seg sofaer og annet inventar fra leiligheten til kriminaltekniske undersøkelser.

Politiet jobber også med å etablere dødstidspunkt, og holder pressekonferanse på politihuset klokka 13.00.