Søndagstur i rommet

Helgas kuleste søndagstur er en romreise gjennom solsystemet vårt. På Ekebergsletta i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der inviterer en rekke norske organisasjoner med tilknytning til astronomi og romfart til Astrofestival 2000. Målet er å få folk flest interessert i hva som rører seg utenfor jorda. Middelet er en 590 meter lang, lysende modell av solsystemet vårt i skalaen 1:10 milliarder, kalt «En slette med planeter».

- Det føles som en romreise, der publikum geleides i grupper fra sola og opp gjennom hele solsystemet, sier pressekontakt for Astrofestival 2000, Knut Jørgen Røed Ødegaard, til Dagbladet.no.

Den unike modellen er laget av førsteamanuensis Michael Baziljevich, som også er initiativtaker til festivalen. Han viste også fram det lysende solsystemet sitt i fjor.

- De som så den har fortsatt stjerner i blikket, hevder Røed Ødegaard.

Satelitt-varsling

5000 personer foretok romreisen i fjor. I år er stjernemodellene supplert med minst 20 forskjellige teleskoper der du kan se planeter, galakser og stjernehopper. Hvis været er klart, vil arrangørene varsle om synlige satelitt-passeringer. Sammen med arrangør-organisasjonenes boder og stands, filmer fra romferder og en rekke utstillinger, utgjør dette nordens hittil største astronomiske arrangement. Planen er at festivalen skal bli en årlig attraksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer