Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sonderinger om sløsning

Men streiken fortsetter.

STREIK: Riksmekler Kari Gjesteby innkalte partene til sonderinger i dag tidlig. Det er så langt uvisst om det gir grunnlag for ny mekling og streikeslutt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
STREIK: Riksmekler Kari Gjesteby innkalte partene til sonderinger i dag tidlig. Det er så langt uvisst om det gir grunnlag for ny mekling og streikeslutt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Riksmekler Kari Gjesteby kalte partene i statsoppgjøret inn til samtaler tidligere i dag. Møtet varte en knapp time, og streiken pågår fortsatt.

Streiken fortsetter - Vi aner ikke hva Riksmekleren vil, si eller om det er kommet et nytt tilbud fra staten. Foreløpig er det kun snakk om sonderinger, ikke ny mekling. Vi er fortsatt i streik, sa leder Tone Rønoldtangen i LO Stat til NTB like før klokken 10.

Da sto hun utenfor Riksmeklerens lokaler i Grensen sammen med Unios forhandlingsleder Arne Johannessen og YS Stats leder Pål N. Arnesen. En knapp time senere kom trioen ut igjen. Etter det NTB forstår, ble det ikke lagt fram noe nytt tilbud fra statens side under møtet, men forhandlingsdelegasjonene skal nå diskutere den nye utviklingen. Om streiken går mot en løsning, er med andre ord umulig å si for øyeblikket.

Ingen kommentar Riksmekler Kari Gjesteby ville ikke snakke med pressen torsdag formiddag. Heller ikke fra regjeringshold ble det gitt kommentarer. Riksmekler for kommuneoppgjøret, Reidun Vallevik, vil ikke kommentere overfor Dagbladet hvorvidt det er aktuelt med sonderinger med partene i det oppgjøret. Streiken i offentlig sektor omfatter flere enn 50.000 arbeidstakere. - Jeg vil ikke spekulerer på hva som skjer. Jeg aner ikke hva som skal legges fram, men vi merket oss jo at det kom interessante tall for lønnsutviklingen i industrien i går. De viser at vi har truffet bedre med anslagene enn regjeringen har gjort, sa Unios Arne Johannessentil NTB  i forkant av møtet. Fornyings- og administrasjonsdepartementet ville torsdag ikke si om regjeringen nå er villig til å øke sitt opprinnelige tilbud som hadde gitt en ramme på 3,96 prosent. - Små grep Ifølge YS er det lite som skal til før streiken er over. Tre enkle grep som koster 250 millioner kroner er nok, skriver Klassekampen. Det første er å gi de statsansatte et tilbud på linje med det industrien får. Det andre er å gi offentlig ansatte samme tariffregulering av innleie av arbeidskraft som privat sektor nå har kjempet fram. Dessuten må regjeringen droppe kravene om økt lokal lønnsdannelse og angrepet på fagforbundenes vetorett på arbeidstid. -  Kravene til hovedsammenslutningene er ikke urimelige. Derfor burde det være mulig for staten å finne en løsning på konflikten, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim til avisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling