Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reading-angrepet etterforskes som terror:

- Sønderknust over tapet

Lørdag kveld ble tre personer drept og tre andre alvorlig skadd etter et knivangrep i en park i den engelske byen Reading.

TRIPPELDRAP: Politiet med siste nytt om trippeldrapet i Reading. Video: AP Vis mer

Hendelsen etterforskes som terror. To av dødsofrene er nå identifisert: den engelske læreren James Forlung (36) og amerikaneren Joe Ritchie-Bennett (39).

Vitner som så angrepet, har fortalt om en mann som kom opp til en gruppe mennesker i parken Forbury Gardens og tilsynelatende helt umotivert begynte å stikke dem ned bakfra.

- En person som var alene, kom gående og ropte plutselig ut noen uforståelige ord og gikk bort til en gruppe på om lag ti personer og begynte å stikke dem. Han stakk tre av dem alvorlig i nakken og under armene og så snudde han rundt og begynte å løpe mot meg, fortalte Lawrence Worth til Sky News.

SKJEDDE HER: Britisk politi jobbet søndag i parken Forbury Gardens i byen Reading der tre personer døde etter å ha blitt angrepet med kniv. Foto: Jonathan Brady / Pa Photos / NTB scanpix
SKJEDDE HER: Britisk politi jobbet søndag i parken Forbury Gardens i byen Reading der tre personer døde etter å ha blitt angrepet med kniv. Foto: Jonathan Brady / Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

- Meningsløst

En rekke videoer som er lagt ut på sosiale medier, viser flere personer som lå urørlig på bakken mens andre drev gjenopplivningsforsøk på dem etter knivstikkingen.

Avdøde Joe Ritchie-Bennett var opprinnelig fra USA, men hadde vært bosatt i Storbritannia de siste 15 åra, skriver Eyewitness News.

DREPT: Joe Ritchie-Bennett ble drept i et knivangrep lørdag kveld. Foto: Facebook
DREPT: Joe Ritchie-Bennett ble drept i et knivangrep lørdag kveld. Foto: Facebook Vis mer

Ifølge familien i hjembyen Philadelphia jobbet Ritchie-Bennett i et nederlandsk farmasiselskap.

- Familien er sønderknust over tapet av sin briljante og elskede sønn. Dette var meningsløst, sier hans far til Eyewitness News.

Etterforskes som terror

En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for å stå bak knivangrepet. Politiet opplyste søndag at drapene etterforskes som et terrorangrep, og at 25-åringen trolig var alene om angrepene.

MINNES LÆREREN: Blomster er plassert ved inngangen til skolen Holt i Wokingham, der James Forlung (36) jobbet som lærer. Forlung var én av tre personer som mistet livet i knivangrepet lørdag kveld. Foto: Steve Parsons / Pa Photos / NTB scanpix
MINNES LÆREREN: Blomster er plassert ved inngangen til skolen Holt i Wokingham, der James Forlung (36) jobbet som lærer. Forlung var én av tre personer som mistet livet i knivangrepet lørdag kveld. Foto: Steve Parsons / Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

Politiet anser terrorisme som det mest sannsynlige motivet, men vil ikke utelukke andre mulige forklaringer.

Søndag var én av de to skadde skrevet ut fra sykehus, mens de to andre fortsatt fikk behandling for skadene.

Byen Reading ligger 6 mil vest for London og har over 200.000 innbyggere. I parken var det en demonstrasjon mot rasisme noen timer før angrepet, men politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom demonstrasjonen og knivdrapene, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!