Norges hyggeligste kassadame- eller mann

Sondre (29) kåret til Norges hyggeligste kassamann

- Det er veldig gøy å få anerkjennelse for å være meg selv. Jeg er smilende, blid og bryr meg om andre, sier han til Dagbladet.

KASSAMANN: Sondre Guttormsen på Eurospar i Tomasjord, i Tromsø, vant kåringen over Norges hyggeligste kassadame- eller mann i ukebladet Hjemmet. Video: Hjemmet. Vis mer

De siste ukene har ukebladet Hjemmet jobbet med å kåre Norges hyggeligste kassadame- eller mann. Før jul spurte de leserne sine hvem de mente fortjente den gjeve tittelen, og det kom inn over 2 600 forslag, fordelt på 1 158 navn.

Deretter fikk en jury oppgaven med å plukke ut 18 finalister, alle fra forskjellige fylker. Av disse, kunne magasinets lesere stemme ut sine favoritter.

Fredag var resultatet klart: Det var Sondre Guttormsen på Eurospar Tomasjord i Tromsø som stakk av med seieren, og nå kan kalle seg selv «Norges hyggeligste kassamann».

NORGES HYGGELIGSTE: Sondre Guttormsen (29). Foto: Hjemmet
NORGES HYGGELIGSTE: Sondre Guttormsen (29). Foto: Hjemmet Vis mer

- Jeg skjelver litt

Guttormsen, som var 19 år da han begynte å jobbe på Eurospar, ante fred og ingen fare da Hjemmets redaktør Anne Vestad og redaksjonssjef Ole Martin Bjøklid kom troppende inn i butikken fredag ettermiddag.

- Jeg ble veldig overrasket. Alt har blitt holdt hemmelig, og jeg holdt meg våken i omkring tre døgn, fordi jeg var så spent og gira. Det var ikke lettere å få sove i natt, sier Guttormsen til Dagbladet på lørdag, dagen etter utdelingen.

Han vant den nasjonale kåringen med hele 1 100 av de 6 800 SMS-stemmene, noe som tilsvarer omtrent hver femte stemme. Og selvfølgelig er han på jobb når Dagbladet ringer lørdag ettermiddag.

- Det er veldig gøy å få anerkjennelse for å være meg selv. Jeg er smilende, blid og bryr meg om andre. Jeg anstrenger meg ikke for å være blid. Hvis jeg ser at en kunde har klippet seg eller har på seg ei jakke jeg har lyst på, så sier jeg det til dem. Jeg blir glad av å gi komplimenter, og tror også kundene setter pris på det.

- Det er hyggelig for Hjemmet å bejuble en yrkesgruppe som ikke får så mye ståhei. Når vi kommer fra jobben og er slitne, er det godt å møte blide butikkansatte som deg, sa Hjemmet-redaktør Anne Vestad til Guttormsen.

- Dette var mye å ta inn. Jeg skjelver litt, svarte en intetanende kassamedarbeider idet han fikk overrakt prisen.

Hele seansen ble filmet og sendt direkte på Hjemmets egen Facebook-side.

- Veldig imøtekommende

I løpet av de ti åra Guttormsen har jobbet på Eurospar, har både kunder, sjefer og medarbeidere rukket å bli svært glade i ham.

- Syntes du det er fortjent?

- Ja, absolutt! Han er veldig imøtekommende og hyggelig, sier kollega Jenny Karlsen.

- Han var en utrolig sjarmerende fyr, og jeg skjønte raskt da jeg kom inn i butikken hvem prisvinneren var. Vi synes det er gøy. Det er fint å hedre en yrkesgruppe som vi alle har med å gjøre ofte, sier Hjemmet-redaktør Anne Vestad til Dagbladet.

- Forbauser på ingen måte

Som premie fikk 29-åringen gavekort både fra Hjemmet og Eurospar-kjeden på 10 000 kroner hver, i tillegg til diplomer og en handlevogn fullstappet av varer.

Det mener butikksjef Freddy Svendsen er meget fortjent i en uttalelse på Eurospar sine egne nettsider.

- Han har en utrolig kontakt med kundene og tør å spørre om de har det bra. Hjelpen hans er aldri langt unna. Kommer en kunde med en frukt eller grønnsak som ser litt shabby ut, går han og bytter den. I tillegg skryter han av kundene. Mange velger hans kasse for å få litt av hans positive energi, sier han i uttalelsen til kjeden og fortsetter:

- Det forbauser meg på ingen måte at Sondre er kåret til Norges hyggeligste kassamann. Han er helt unik.