Dokka-saken:

Søndre Land-tiltalt: - Får stå for det en har gjort

Den hovedtiltalte for Søndre Land-drapet har forklart at det var snakk om å drepe. – En annen ting er å gjøre det. Men så skjedde det beklageligvis, sier han.

DOKKA-SAKEN: Rettsforhandlingene i den så‚kalte Dokka-saken startet i Gjøvik Tinghus mandag. Aktor i saken er Thorbjørn Klundseter t.v og en av forsvarerne Per Espen Eid.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DOKKA-SAKEN: Rettsforhandlingene i den så‚kalte Dokka-saken startet i Gjøvik Tinghus mandag. Aktor i saken er Thorbjørn Klundseter t.v og en av forsvarerne Per Espen Eid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er satt av ti dager til rettssaken i Gjøvik tingrett, og de tre første dagene skal de tiltalte forklare seg om drapet på Nils Olav Bakken (49) i fjor høst. Den første i vitneboksen den 36 år gamle antatte hovedmannen, som startet sin forklaring rett før lunsj mandag.

– Det er jo vanskelig. Men en har nå gjort det en har gjort, så da får en stå for det, begynte han sitt vitnemål i retten.

36-åringens tidligere kjæreste, en 44-årig kvinne, samt hennes 20-årige sønn er også tiltalt for drap eller medvirkning til drap.

Mener det skjedde med overlegg

36-åringen så ned i bordet under opplesningen av tiltalebeslutningen, men sa tydelig "ja" da han ble spurt om han erkjenner straffskyld. De to andre nektet straffskyld.

– Vi mener at drapet har skjedde etter forutgående overveielser mellom de tre tiltalte, det man i gamle dager kalte overlegg, sa aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, i innledningsforedraget.

Under innledningen fikk retten spilt av flere telefonsamtaler, blant annet en mellom den 44-årige kvinnen og 36-åringen, som er hennes tidligere kjæreste. I samtalen forteller 36-åringen at Kripos har ringt og bedt ham møte til avhør. Dette skjedde mens de tre var siktet, men ikke var kjent med det selv og ikke pågrepet. De avtalte å møtes, og da skjedde pågripelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer