Drapene i Søndre Land

Søndre Land var åstedet for et av Norges-historiens verste massedrap

Drapet i Søndre Land for halvannen uke siden har flere fellestrekk med en annen drapssak som skjedde like ved i 1833. Da ble åtte mennesker slått ihjel i løpet av en natt. 

HENRETTET: Med denne øksen ble Narumseie drept etter at han ble dømt til døden for et av Norges-historiens verste massedrap. Foto: Norsk rettsmuseum. 
HENRETTET: Med denne øksen ble Narumseie drept etter at han ble dømt til døden for et av Norges-historiens verste massedrap. Foto: Norsk rettsmuseum.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Veståsen på Søndre Land fant turgåere 7. september i år et forbrent lik i restene av et bål. Obduksjonen slo fast at det dreide seg om drap.

Fortsatt er ingen pågrepet eller mistenkt for å ha tatt livet av Nils Olav Bakken. Men det har kommet fram at 49-åringen hadde følt seg truet det siste halvåret.

Dette er ikke den første makabre drapssaken i Søndre Land. Mange vil huske «Dødens gård». I romjulen 2007 ble Ragnar B. Abrahamsen skutt og drept med fire skudd fra en salongrifle på Vollheim gård i Søndre Land.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer