LAV SIKKERHET: Den nå voldektssiktede 32-åringen skal ha hatt permisjon fra Berg fengsel da han begikk det nye påståtte overgrepet.Foto: LASSE LJUNG
LAV SIKKERHET: Den nå voldektssiktede 32-åringen skal ha hatt permisjon fra Berg fengsel da han begikk det nye påståtte overgrepet.Foto: LASSE LJUNGVis mer

Sonet dom for overgrep mot 13 jenter - tatt for ny voldtekt begått på perm

32-åring dro rett fra fengselet for å møte 15-åring i dag. Hun ble voldtatt i et skogholt i Vestfold, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 32 år gammel innsatt ved Berg fengsel i Vestfold er siktet for voldtekt av ei 15 år gammel jente i et skogholt i Re kommune i formiddag.

Da han fikk permisjon fra fengselet i morges skal 32-åringen ha kjørt direkte for å møte jenta, som han har hatt kontakt med via internett.

- De kjørte videre til et skogholt i Re kommune, der voldtekten skal ha skjedd. Det var venner av fornærmede som varslet politiet kort tid etter, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhriling ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Voldtok seks jenter Dagbladet kjenner til at Ålesund-mannen i 2007  ble dømt til ni års fengsel for overgrep mot totalt 13 jenter, hvorav åtte var mindreårige. Seks av jentene ble voldtatt, mens sju ble utsatt for andre brutale sexovergrep i 2005-2006.

Også ofrene i den fem år gamle saken ble oppsøkt av mannen på nettet, via MSN og Blink. Med falsk identitet lokket han jentene blant annet med filminnspillinger og utsikter til store pengeutbetalinger og manipulerte dem til grove seksuelle handlinger.

Ifølge retten ble de fleste overgrepene planlagt og systematisk forberedt over tid.Tiltalen mot den da 27 år gamle mannen omfattet i alt 22 punkter, blant annet pengeutpressing og trusler i tillegg til selve overgrepene.

- Dette er en sak som savner sidestykke i norsk rett, sa statsadvokat Bjørn Kristian Soknes til NTB da serieovergriperen ble dømt i tingretten.

- Nekter straffskyld I dag ble 32-åringen bpågrepet da han på egen hånd kom tilbake til Berg fengsel etter den antatte voldtekten.

- Han har vært i ett avhør like etter at han ble pågrepet. Han har ikke erkjent noe, og har kun fått muntlig informasjon om at han er siktet for voldtekt, opplyser mannens forsvarer, advokat Tor Even Gjendem ved Prosedyreadvokatene AS.

Ifølge Gjendem har 32-åringen akseptert at spørsmålet om varetetektsfengsling behandles som såkalt kontorforretning, og han vil derfor ikke bli framstilt for retten i morgen.

Det er foreløpig uklart om internett-kommunikasjonen med 15-åringen som nå er fornærmet skjedde innenfor murene eller i løpet av en tidligere permisjon.

Mannen er siktet for både voldtekt, etter straffelovens § 192, og for seksuell omgang med barn under 16 år, etter § 196.

Dagbladet har i kveld ikke lyktes med å få en kommentar fra Kriminalomsorgen om 32-åringens soningsforhold.