ARRESTERT: Steven Robbins ble først feilaktig løslatt for så å bli pågrepet igjen etter nesten en uke på rømmen. Foto: REUTERS/Cook County Sheriffs Office/NTB Scanpix.
ARRESTERT: Steven Robbins ble først feilaktig løslatt for så å bli pågrepet igjen etter nesten en uke på rømmen. Foto: REUTERS/Cook County Sheriffs Office/NTB Scanpix.Vis mer

Sonet drapsdom på 60 år - ble løslatt av myndighetene

Grenseløs udugelighet førte til feilaktig løslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dømte drapsmannen Steven L. Robbins (44) ble feilaktig løslatt etter å ha blitt framstilt for en domstol i Chicago onsdag kveld.

Offentlige tjenestemenn i Cook County løslot mannen etter en rekke feil som ble begått. Dermed startet en storstilt politijakt som førte til at han ble arrestert på nytt fredag kveld.

Robbins sonet sin straff i fengslet i delstaten Indiana etter drapet på en tilfeldig forbipasserende som prøvde å forhindre han i slå sin egen kone. Robbins hentet en pistol i bilen sin, skjøt mannen i brystet, og ble etterpå dømt til 60 års fengsel for drapet. Han begynte å sone dommen i 2002, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Saken henlagt
Tirsdag i denne uka ble han transportert fra delstaten Indiana til Chicago, Illinois, hvor han ble stilt for retten for en sak hvor han var angivelig skulle ha omsatt narkotika og vært i ulovlig besittelse av våpen.

Denne saken ble imidlertid henlagt i 2007, så dommeren kunne ikke gjøre annet en å avvise saken. Så begynte det å gå i ball både for den ene og den andre.

Etter rettsaken, som ble avvist, ble han fraktet til et fengsel på Chicagos South Side. Fengselsvesenet i USA avhenger av utskrifter og papirer, de har ikke et elektronisk system som lett kan sjekkes av alle. Det var ingenting i papirene som tilsa at han fortsatt skulle være i varetekt, så Robbins kunne noe overraskende spasere ut fra fengslet i Chicago som en fri mann onsdag kveld.

Papirene som viste at Robbins skulle returneres til fengslet i Indiana var blitt borte på veien.

- Vi har tabbet oss skikkelig ut, det er helt sikkert. Offentligheten krever mer av oss, vi skal undersøke hva og hvor det gikk galt, sier Tom Dart, sheriffen i Cook County.

Da de ansvarlige for Robbins retur til Indiana tok kontakt med fengslet på Chicagos sørside, fikk de sjokkmeldingen.

- Han ble løslatt onsdag kveld. Vi har han ikke her var beskjeden fra de ansatt i fengslet, sier politiets pressetalsmann Frank Bilecki til AP. Det ble straks sendt ut arrestordre til alle politistasjoner og FBI ble varslet.

Steven L. Robbins ble arrestert sent fredag kveld uten problemer i byen Kankakee, Illinois. Han gjorde ingen motstand, og han ble deretter fraktet til fengselet i Indiana.

DRAPSDØMT: Steven Robbins soner en fengselsstraff på 60 år for drap. Foto: REUTERS/Cook County Sheriffs Office/NTB Scanpix.
DRAPSDØMT: Steven Robbins soner en fengselsstraff på 60 år for drap. Foto: REUTERS/Cook County Sheriffs Office/NTB Scanpix. Vis mer