Sonet sju år for misbruk av elev (12)

Nå vil Mary Kay LeTourneau (43) gifte seg med gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den amerikanske læreren Mary Kay LeTourneau innledet i 1996 et seksuelt forhold til sin da 12 år gamle elev Vili Fualaau.

Saken skapte storm da den ble kjent, og læreren ble idømt til sammen åtte  års fengsel.

Nå er LeTourneau ute etter å ha sonet over sju år i fengsel. Hun er fortsatt sammen med Fualaau, og paret planlegger å gifte seg 16. april.

- Det er på høy tid. Det er flott at de endelig får hverandre, sier en venn av paret til avisa Seattle Post-Intelligencer.

Tatt på fersken

Det bisarre forholdet startet mens LeTourneau var Vili Fualaaus lærer ved Shorewood barneskole. Ingen ante hva som foregikk mellom den gifte firebarnsmora og 12-åringen, inntil de ble tatt på fersken av politiet mens hadde samleie i en parkert bil en junimorgen i 1996.

Mary Kay LeTourneau ble arrestert. Det viste seg at hun var gravid i sjette måned, og at Fualaau var faren. Begge hevdet at barnet var et resultat av et «gjensidig kjærlighetsforhold».

Vili Fualaau har i ettertid fortalt at læreren hadde sex med ham i klasserommet, gymsalen, garderoben og i bilen hennes. Han har hele tiden hevdet at det ikke var tvang inne i bildet.

- Mary skadet meg ikke på noen måte, uttalte han som 14-åring til Seattle Times.

Fikk to døtre

LeTourneau innrømmet overfor politiet at hun hadde hatt flere samleier med gutten.

Hun ble dømt til seks måneders fengsel, og ilagt forbud mot å treffe eleven.

Mary Kay LeTourneau forlot ektemannen Steve og parets fire barn etter at «forholdet» til Vili Fualaau ble kjent. Mens hun satt fengslet fødte hun en datter.

Bare 30 dager etter at LeTourneau slapp ut, ble hun arrestert for å hatt sex med unggutten igjen. Hun hadde nå brutt vilkårene for løslatelsen, og ble framstilt for retten igjen.

Denne gangen ble læreren dømt til 7,5 års fengsel for juridisk sett å ha voldtatt guttungen.

Mens hun sonet denne dommen fødte hun parets andre datter. Begge barna bor i dag hos Fualaaus mor.

Mary Kay LeTourneau slapp ut av fengsel i august i fjor. Kort tid seinere fikk hun og Vili Fualaau hevet besøksforbudet, og forlovet seg. Nå planlegger paret bryllup.

Lærerskandaler

Mary Kay LeTourneau er ikke den eneste læreren som har skapt krigsoverskrifter i USA. Den siste tida skal minst fire unge, kvinnelige lærere ha misbrukt og voldtatt ungdomsskolegutter.

Leselærer Debra Beasley Lafave (23) skal i flere måneder hatt et seksuelt forhold til en elev på Greco Middle School utenfor Tampa.

I California er engelsklæreren Sarah Bench-Salorio (28) tiltalt for å ha misbrukt to gutter hun hadde som elever på Santiago Charter Middle School, mens gymnastikklæreren Pamela Turner (27) i Tennessee er siktet for å ha brukt en 13 år gammel gutt som sexleketøy.

Engelsklæreren Amber S. Jennings (31) fra Massachusetts anklages for utukt med en tidligere elev, i tillegg til at hun skal ha distribuert porno til unge gutter.

Forholdene har skapt en heftig debatt om hvorvidt kvinnelige og mannlige seksualforbrytere blir behandlet ulikt.

DØMT FOR VOLDTEKT: Mary Kay LeTourneau skapte store overskrifter da hun innrømmet å ha hatt sex med sin mindreårige elev. Her avbildet i 1998, under den andre rettssaken mot henne.
OFFER: Vili Fualaau hadde ennå ikke fylt 13 år da læreren Mary Kay LeTourneau innledet et seksuelt forhold til ham. Han har hele tiden hevdet at han elsker LeTourneau, og nå skal paret gifte seg.
FØDTE I FENGSEL: Mary Kay LeTourneau har født parets to døtre mens hun til sammen har sonet over sju år i fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer