Sonet sju år for misbruk av elev (12)

Nå vil Mary Kay LeTourneau (43) gifte seg med gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den amerikanske læreren Mary Kay LeTourneau innledet i 1996 et seksuelt forhold til sin da 12 år gamle elev Vili Fualaau.

Saken skapte storm da den ble kjent, og læreren ble idømt til sammen åtte  års fengsel.

Nå er LeTourneau ute etter å ha sonet over sju år i fengsel. Hun er fortsatt sammen med Fualaau, og paret planlegger å gifte seg 16. april.

- Det er på høy tid. Det er flott at de endelig får hverandre, sier en venn av paret til avisa Seattle Post-Intelligencer.

Tatt på fersken

Det bisarre forholdet startet mens LeTourneau var Vili Fualaaus lærer ved Shorewood barneskole. Ingen ante hva som foregikk mellom den gifte firebarnsmora og 12-åringen, inntil de ble tatt på fersken av politiet mens hadde samleie i en parkert bil en junimorgen i 1996.

Mary Kay LeTourneau ble arrestert. Det viste seg at hun var gravid i sjette måned, og at Fualaau var faren. Begge hevdet at barnet var et resultat av et «gjensidig kjærlighetsforhold».

Vili Fualaau har i ettertid fortalt at læreren hadde sex med ham i klasserommet, gymsalen, garderoben og i bilen hennes. Han har hele tiden hevdet at det ikke var tvang inne i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer