Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soningskøen øker

Regjeringen slipper ut fanger før tiden for å redusere soningskøen, men køen øker likevel kraftig, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har satt i verk en rekke tiltak for å redusere soningskøen. Fanger må nå bo to og to på cellen, fengsler bygges om for å få plass til flere celler, og fanger slipper ut ti dager før tiden. Dette førte til at køen fram til midten av oktober i fjor gikk ned fra 2597 til 1896 dommer.

Men siden da har den økt kraftig, ifølge avisa. Økningen til nå har vært på 23 prosent, til 2333 dommer/155 000 fengselsdøgn.

Årsaken til at soningskøen vokser, er blant økning av budsjettene.

- Dette er enkel matematikk. Jo flere som pågripes og dømmes, jo lengre blir soningskøen, sier Roar Øvrebø, leder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) til Aftenposten.

Arbeiderpartiets Knut Storberget mener det er meningsløst å diskutere mer ressurser til politiet så lenge det ikke kommer noen reaksjon ved at de som dømmes må i fengsel.

- Jeg mener at dette er det området der justisministeren vitterlig har vært klar over problemet, men ikke har klart å levere løsningen, sier Storberget til avisa.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media