Sonja handlet på Ikea

Den rasende kritikken mot million-oppussingen av slottet, ser ut til å ha hatt sin virkning. Nå har Sonja i det stille handlet et skap på Ikea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For at 120,9 millioner kroner til innredning av kongeleiligheten skal strekke til, har Slottet hentet et lintøyskap på IKEA. Det er kabinettsekretær Magne Hagen som bekrefter dette overfor Dagsavisen.

Flytter inn i 2001

Hagen har ikke oversikt over hvilke skap dronning Sonja har valgt seg ut fra produktkatalogen. IKEA-skapene skal brukes i den 1000 kvadratmeter store Kongeleiligheten. Etter planen skal paret flytte inn i denne leiligheten sommeren 2001.

Datastyrt

Det var spesielt nyheten om at dronningen ønsket datastyrte garderobeskap som ble gjenstand for både harselering og kritikk da overskridelsene av budsjett av oppussing av slottet ble kjent i fjor. Folk ringte inn til aviser og foreslo at møblementet burde kjøpes på IKEA eller antikvariat. Nå har altså Sonja tatt folkets oppfordring på alvor.

GARDEROBESKAP TIL BESVÆR: Det var dette datastyrte garderobeskapet som i sin tid skapte raseri. Det norske folk mente Sonja måtte kunne handlet på IKEA som andre folk.