Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sonja i toppform

Under en privat og hemmeligholdt ferietur i Nordland nylig besteg dronning Sonja tre høye fjelltopper på fem dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var på privat ferietur i Vesterålen og på ytre Helgeland.

- Jeg har hatt en fantastisk tur, sier hun til avisa Helgelands Blad.

Sprek dronning

Før hun kom til Helgeland, var hun noen dager i Vesterålen, hvor hun gikk til topps på Møysalen (1262 m).

- Jeg kunne ikke gå opp forrige gang jeg var der på grunn av operasjonen i foten, men nå har jeg endelig fått gjennomført turen, sier den spreke dronningen.

- Hvordan har det gått med dronningens fot?

- Det har gått helt fint, jeg er glad den kan brukes!

Trosset tåka

Den karakteristiske Dønnmannen (736 m) var det andre fjellet hun la under sine føtter. Fjellet ligger i Dønna kommune på ytre Helgeland, og ser ut som en liggende mann. Dronningen var på nesa til Dønnmannen.

- Hun ga ikke opp selv om tåka la seg tykt over Dønnmannen. Hun hadde bestemt seg for å nå toppen, og det gjorde hun, forteller Jon Austad, som var omviser og kontaktperson under dronningens fire dager besøk.

Været var imidlertid bra da dronningen gikk til topps på Stortind (910 m) i fjellkjeden Sju søstre et par dager seinere.

- Jeg hadde lyst til å prøve en topp til, og valgte Stortind. Et fantastisk skue! Det var nydelig vær og utrolig vakkert. Jeg vil absolutt anbefale en tur i de Sju søstre. Det er en unik utsikt med alle øyene i skjærgården på ytre Helgeland, sier den fjellentusiastiske dronningen.

FJELLDRONNING: Dronning Sonja foran Sju søstre-toppen Stortind (910 moh), den tredje fjelltoppen hun besteg. - Det var nydelig vær og en fantastisk utsikt, sier hun.