Sonja på østkanten

Det er ikke ofte dronningen tar turen over Akerselva til Groruddalen, men når hun først gjør det, gjør hun det med stil. - Jeg synes det er veldig flott her, sa dronningen etter en time på østkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Groruddalen er vakker, la Sonja til før hun smatt inn i en ventende bil.

- Hun var veldig snill, sier Ansar Iqbal (19). Hans familie fikk æren av å ha dronningen på besøk i sin treroms leilighet i nesten fem minutter.

Familien Kahn har bodd i borettslaget i nesten 30 år og trives godt. I går feiret hele borettslaget sitt 40-årsjubileum med en real hagefest. Sonja hadde tatt seg tid til å være med en time.

- Hun sa det var fint her, og lurte på hvem som hadde dekorert stuen. Hun var interessert i oss, og spurte mange spørsmål om vår opprinnelse og kultur, sier Ansar stolt.

Han tok seg av det meste av snakkingen, men også søsknene Sana og Surraya og far Bahadar fikk vekslet noen ord med dronningen.

Ikke bare hyggelig

Men harmonien har ikke alltid rådet i blokkene i Akerli Borettslag. Det er nemlig ikke mange borettslag i landet som har hatt en konflikt så sterk at «Brennpunkt»-redaksjonen har laget et helt program om det.

Den kranglet eldre og yngre beboere om trappevask, leggetider og bruk av utearealer.

- Vi har et sterkt fellesskap. Et levende lokalsamfunn som inkluderer alle, foredro Andersen under åpningstalen.

Tør ikke spørre

Fru Foshaug, som har bodd i borettslaget siden starten i 1959, trippet nervøst fram og tilbake på balkongen. Hun var den andre som skulle få lov til å vise sitt hjem for dronningen.

- Hva skal du spørre dronningen om?

- Jeg skal vel ikke spørre henne om noe som helst. Det er hun som skal snakke til meg. Det har styrelederen sagt, sier hun. Om noen minutter banker dronningen på døra.

- Hun var hyggelig, og gjør seg mye bedre i virkeligheten enn på TV og i avisene, sa Ruth Foshaug.

På trappen sto dronningen og snakket til pressen.

- Jeg valgte dette arrangementet fordi jeg syntes det var veldig flott at borettslaget vil feire seg selv på denne måten. Alle menneskene virket glade. Det virker som om de trives veldig godt her, sa Sonja.

- Tenk deg så mye oppstyr for én person. Det er helt horribelt, sa to eldre damer og ristet på hodet.

NERVØS:- Jeg hadde da vel ikke trodd at dronningen skulle besøke meg, sier fru Foshaug.
VELKOMMEN HIT: Surraya Begum hadde kledd seg i nasjonaldrakten da dronningen kom på besøk.