Sonja selger Norge

I går overbeviste Dronning Sonja amerikanske reiselivsjournalister om Norges fortreffelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (Dagbladet): Med egne lysbilder viste dronningen hvorfor hun mener Norge er helt unikt og kan by turister på noe helt spesielt. Bildene som ble brukt under «rundreisen» i Norge har dronningen selv tatt på sine mange reiser i vårt langstrakte land.

-  Jeg klarer ikke å plukke et favorittsted. Det er så mange av dem, svarte dronningen da de amerikanske reiselivsjournalistene ville vite hva som var hennes personlig favorittsted i Norge.

-  Lader batteriene

Dronning Sonja sparte ikke på superlativene da hun viste fram bilder fra Hardangerfjorden, Geirangerfjorden, Sunnmørsalpene, Nord-Norge og Helgelandskysten.

-  Dette er min måte å lade batteriene på, fortalte dronningen mens hennes vakre bilder av norsk natur lyste opp auditoriet på Manhattan.

Samtidig slo hun et slag for Oslo. Motiver fra Nordmarka, Vigelandsparken og Karl Johan med vaiende flagg og barnetog på 17. mai kan virke eksotisk for amerikanerne.

-  17. mai står vi tre timer på balkongen. Men det er det verdt, understreket dronningen.

Amerikanerne var forbauset over at dronningen kunne gå ut i naturen iført friluftsklær. Ikke minst stusset de da et uhøytidelig bilde av dronningen i regntøy ble vist.

MARKEDSFØRING: -  Norge er kontrastenes land, sa dronning Sonja til amerikanske reiselivsjournalister. Foto: Scanpix
MARKEDSFØRING: - Norge er kontrastenes land, sa dronning Sonja til amerikanske reiselivsjournalister. Foto: Scanpix Vis mer

-  Du må jo kle deg etter forholdene, svarte dronningen smilende.

Og det var nettopp natur og kultur som var tråden i foredraget som hadde tittelen «Mitt Norge».

Inspirasjon

Selv om dronningen ikke ville fortelle hva som er hennes favorittreisemål i Norge, kom det klart fram at hun er svak for fjellet, fjordene og Nord-Norge.

-  Skulpturlandskap Nordland er en fantastisk opplevelse, sa dronningen, og la ikke skjul på at hun anbefalte amerikanske turister å reise dit og oppleve den unike parken.

-  Jeg blir veldig glad hvis mitt foredrag kan inspirere amerikanere til å reise til Norge, sier dronning Sonja.