Sonja sykmeldt med øyeskade

Dronning Sonja kan ikke påta seg offisielle oppdrag i tiden framover, hun har fått hornhinnebetennelse og overlater endel av oppgavene til kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Behandlende lege ved Rikshospitalet, dr.med. Amund Ringvold, opplyser at dronningen har fått en akutt hornhinnebetennelse som nå er under behandling. Tilstanden betegnes som smertefull. Betennelsen medfører at øyet blir lysømfintlig, og sykdommen vil ta noe tid å helbrede.

På grunn av øyeskaden vil dronning Sonja i tiden som kommer ikke påta seg offisielle oppdrag, opplyser Slottet i en pressemelding. Kronprins Haakon vil derfor være til stede ved åpningen av Sigmar Polke-utstillingen på Astrup Fearnley Museet lørdag i stedet for sin mor.

Det er foreløpig ikke klart om dronning Sonja vil være til stede i Oslo domkirke under minnegudstjenesten for kong Olav onsdag neste uke.

- Det er det foreløpig ikke tatt stilling til, opplyser informasjonssjef Wenche Rasch til NTB.

Det planlagte intervjuet som TV 2 skulle ha tatt opp fredag ettermiddag i forbindelse med kongeparets 10-årsjubileum neste uke, er foreløpig utsatt. Det er ikke bestemt om kongen eventuelt stiller til intervju alene.

- Vi stiller oss foreløpig avventende til dette, i og med at vi ikke kjenner utviklingen på dronningens sykdom, opplyser Wenche Rasch til NTB.

Dronning Sonja var akkurat friskmeldt etter 12 ukers sykemelding på grunn av operasjon i en fot da hun ble rammet av betennelse i øynene.

(NTB)